朋友外國返嚟,我今日盡地主之誼,帶佢行旺角, 油麻地地鐵站一出去旺角方向直行, 見到有座大廈地下有好多餐廳嘅水牌, 一座美食林立嘅商廈。 望咗兩望決定同個朋友去呢間 Eat me bar & restaurant度食下午茶。入到去覺得成間餐廳都幾型格, 仲要有投射螢幕畀你聽下歌睇下片, 又真係幾好喎 ! 同朋友睇完個menu之後, 心諗呢啲西式餐廳咁平嘅tea set 真係好少有,  見佢咁平, tea set三十幾蚊至四十幾蚊左右 , 而個menu啲選擇都幾多期幾吸引。除咗tea set, lunch set 都好多款好吸引, 都係大概五十幾蚊左右就有個lunch set, 最後我哋兩個總共叫咗 一份沙律,一個飯, 一份小食同 芝士批。Tea set 水牛城雞翼配薯條$35- 哇哇哇  呢個真係又平又抵食 , 抵食在大份夾大件, 5大件水牛雞翼加一籃粗薯條, 我想講呢個真係好想encore, 因為啲水牛雞翼酸酸辣辣但又好好食好開胃, 同醃得裏面都夠入味 。 Tea set 黑松露雞柳忌廉意大利飯$35-原本以為下午茶個飯會好細份, 點知同個水牛雞翼一樣,都幾大分。 黑松露香氣離遠都聞
水牛城雞翼配薯條
Tea set 水牛城雞翼配薯條$35- 哇哇哇
 呢個真係又平又抵食
黑松露雞柳忌廉意大利飯
Tea set 黑松露雞柳忌廉意大利飯$35-原本以為下午茶個飯會好細份, 點知同個水牛雞翼一樣,都幾大分。 黑松露香氣離遠都聞到, 雞柳肉都幾滑溜,而且佢個忌廉汁煮得剛剛好, 成個飯唔會太過水或者太過乾。
煙三文魚田園野菜沙律
單叫咗份煙三文魚田園野菜沙律$58- 嗰份量唔算大,都算適中, 眼見有三大件卷得滿滿的三文魚, 底下盡是沙律菜,蕃茄粒同沙律醬汁, 個蕃茄粒同沙律汁都幾配合嘅, 不過個人覺得如果有埋牛油果配蕃茄粒就更加perfect。
巴馬火腿密瓜芝士批
由於佢有個巴馬火腿密瓜芝士批 (其實就係薄片pizza), 我哋覺得幾得意最後都叫咗呢個lunch set 呢食, lunch set係跟餐湯同沙律嘅。 好鍾意佢呢個薄片pizza 因為唔會太厚, 食得太厚會感覺好濟, 批個pizza薄薄脆脆咁, 仲有好濃郁豐富嘅芝士同蕃茄醬,加上鹹香嘅巴馬火腿, 咬完一啖又想咬多啖。
藍蝶檸檬果茶
朋友係咖啡狂, 佢叫咗杯香草杏仁咖啡, 我就叫咗杯藍蝶檸檬果茶。 我個杯藍蝶檸檬果茶,紫色好靚呀, 蝶豆花本身個茶味唔會太濃, 配上檸檬, 清新之作。
我覺得呢度食午餐同下午茶真係超抵, 最重要係食物有質素又大分,而且環境坐得好舒服, 好適合同朋友慢慢食慢慢傾下偈。

叫咗四款食物,埋單嘅時候都係二百蚊多啲咋, 出面有質素嘅餐廳一定二百蚊食唔到咁多嘢囉, 覺得好開心,發現咗新大陸, 而家開心share下。
2017-03-11
$50 (Tea)
水牛城雞翼配薯條
黑松露雞柳忌廉意大利飯