2017-02-07
同朋友食飯吹水最好搵一間靜靜地嘅, 有D MOOD 嘅餐廳, 咁先可以慢慢坐慢慢傾.朋友揀咗旺角區, 就由我負責搵餐廳, 無意中搵到呢間25樓嘅餐廳, 好似有D VIEW嘅, 好啱FEEL, 咁今次一於揀你試下啦.呢間餐廳喺最頂層25樓全層, 一出"車立"就見晒整間餐廳, 有BAR, 又見到部份嘅廚房, 今次食lunch時間1點鐘去到, 被安排坐喺靠窗及最入面果張枱, 由於係落地玻璃窗, 睇晒個景, 我諗旺角景應該日頭先最好睇啦掛, 但就有少少晒啫, 亦可以叫餐廳嘅人拉下窗簾嘅.我地2個都分別揀咗Weekend Brunch, course 2 + 3 (女仔應該食唔晒1+2+3咁多....)落order 後最快到嘅一定係飲品, 我揀係mint tea係一整壺, 我都幾鍾意飲茶, 呢個夠大壺啱晒我, 仲有薄荷味, 我fd揀咗凍mocha, 好大舊cream 呀course 2 揀咗 "黑松露炒蛋", 有片煎過嘅包+少少沙律菜伴碟, 片包似麥記豬柳漢堡果種, 但就無咁乾嘅, 而炒蛋好有黑松露香味, 伴住包食都唔錯架喎.另一個揀咗"雜莓醬窩夫", 基本上呢個係甜品, 但我fd 鍾意便由佢吧
朋友揀咗旺角區, 就由我負責搵餐廳, 無意中搵到呢間25樓嘅餐廳, 好似有D VIEW嘅, 好啱FEEL, 咁今次一於揀你試下啦. 呢間餐廳喺最頂層25樓全層, 一出"車立"就見晒整間餐廳, 有BAR, 又見到部份嘅廚房, 今次食lunch時間1點鐘去到, 被安排坐喺靠窗及最入面果張枱, 由於係落地玻璃窗, 睇晒個景, 我諗旺角景應該日頭先最好睇啦掛, 但就有少少晒啫, 亦可以叫餐廳嘅人拉下窗簾嘅. 我地2個都分別揀咗Weekend Brunch, course 2 + 3 (女仔應該食唔晒1+2+3咁多....) 落order 後最快到嘅一定係飲品, 我揀係mint tea係一整壺, 我都幾鍾意飲茶, 呢個夠大壺啱晒我, 仲有薄荷味, 我fd揀咗凍mocha, 好大舊cream 呀 course 2 揀咗 "黑松露炒蛋", 有片煎過嘅包+少少沙律菜伴碟, 片包似麥記豬柳漢堡果種, 但就無咁乾嘅, 而炒蛋好有黑松露香味, 伴住包食都唔錯架喎. 另一個揀咗"雜莓醬窩夫", 基本上呢個係 甜品, 但我fd 鍾意便由佢吧, 佢當頭盤食, 窩夫要即叫即做所以等嘅時間相對要長少少, 雜莓有d帶酸, 我好鍾意呢個口味, 我好怕死甜果種嘅, 雜莓加埋窩夫一齊食簡直係絕配呀 Main course : 手打和牛漢堡, 漢堡厚厚的, 口感適中, 有牛味有肉汁, 真的是手打感覺, 上面舖了片芝士, 2片包都略略煎過, 包身鬆軟, 配上薯條, 生菜, 蕃茄, 洋蔥, 酸瓜. 另一個Main course : 蕃茄醬海鮮意大利麵, 麵嘅軟硬適中, 蕃茄醬一般, 都幾多海鮮. 最後來個 甜品作為完美的結尾, 由於前面2個course 嘅份量不少, 這個cheese cake 只有一口size 便剛剛好夠過口癮.