2023-05-19
旺角女人街其實有好多食店,街頭倆邊流動式攤販未開檔時,會見到很多餐廳,哩晚我地來到好有工業風特色韓國餐廳,一入門口已經有個打卡靚長梳化位,有塗鴉特色牆身,音樂播放全部係K-pop🎶🎵一坐低店員姐姐好親切,仲介紹餐牌特色食物😄來食烤肉串燒辣野當然要飲韓國米酒啦🍶我地點了白香桃味米酒味道容易入口幾清香🍑🥚温泉蛋帶子芝士烏冬熱辣辣上,温泉蛋剛剛又不會過火,最正係個芝士勁多🤩一拎隻帶子勁拉絲效果🧀烏冬吸哂芝士汁勁好味🍜 雖然多芝士好香,但味道又唔算好濃烈芝士味,我反而喜歡喎😋🐔三味山炸雞砌了成座山咁🏔有三款唔同味道🌶有辣醬、芥末、糖粉;單骨雞翼又方便食,糖粉雞鎚已夠特別,糖粉再沾上辣醬食另一番風味😋🦪燒韓國生蠔我地喜歡惹味所以選了燒蠔勁多蒜蓉仲有少少辣味🌶👍推薦🍡串燒鹽燒虎蝦雞中翼豬頸肉牛脷芯燒羊架哩度有隻(韓式秘製魔鬼辣醬)係廚師自家製的🌶得少辣同🌶🌶🌶勁辣🤣係冇中辣的,朋友驚太辣食唔到,所以都係點了小辣🌶各樣串燒燒得都唔錯,肉質唔會燒得太老,加上大大串🍢雖然小辣冇乜了到🤣但可以食到肉質味道,反而係個燒虎蝦外殼好夠辣味🦐記得唔好只食蝦肉🥲要吮吓個蝦殼先🤭整體我哩餐點既食物都唔錯,餐廳好有氣氛
一坐低店員姐姐好親切,仲介紹餐牌特色食物😄
來食烤肉串燒辣野當然要飲韓國米酒啦
雞中翼
豬頸肉
牛脷芯
燒羊架
各樣串燒燒得都唔錯,肉質唔會燒得太老,加上大大串🍢
整體我哩餐點既食物都唔錯,餐廳好有氣氛,店員好友善,會再來的🤗