2023-08-14
深宵食堂地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓 裝修煥然一新 有好多動漫人物手辦&poster 充滿動漫feel既日式風情 影相好靚📷近窗位置仲可以望到樓下道路繁忙既彌敦道 有種忙裡偷閒既感覺🤗Menu好豐富 叫左好多小食😊芝士年糕(2粒) ($38 +1)兩塊圓型既年糕切成一半 芝士啖啖香甜 柔軟既口感 愈食愈正🤤蟹籽沙律 ($68 +1)材料豐富又大份既沙律 有青瓜絲 沙律醬 蟹籽 蟹柳 醬料味道偏酸 好開胃😍青瓜辣味螺肉 ($38 +1)青瓜絲放左底部 螺肉香辣 唔油膩 值得推廌👍紫芋薯丸 ($38 +1)外皮有d似炸雞蛋仔既感覺 有一層薄薄既蛋漿 好香🤩紫芋埋藏係裡面 甜甜地 食得好飽😙芝士蟹肉玉子燒 ($78 +1)蛋醬做成表皮用茄汁寫有「深宵」兩字 算得上深宵食堂既特式美食之一 黎到一定要試下🤓卷有蟹肉同芝士 感覺上似係蟹腿既肉 唔係人工蟹肉 口感滑順有彈性 有自然既鮮味 不過食果陣要小心d 1定要慢慢咀嚼😆煙肉荔枝卷 ($38 +1)煙肉卷著原粒荔枝 咸而不膩 仲有種清甜既感覺 🍃一口台灣腸 (2串) ($38 +1)粗厚味甜既台灣腸切成一口口既大小
地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓
Menu好豐富 叫左好多小食😊
芝士年糕(2粒) ($38 +1)
蟹籽沙律 ($68 +1)
青瓜辣味螺肉 ($38 +1)
青瓜絲放左底部 螺肉香辣 唔油膩 值得推廌👍
紫芋薯丸 ($38 +1)
芝士蟹肉玉子燒 ($78 +1)
煙肉荔枝卷 ($38 +1)
煙肉卷著原粒荔枝 咸而不膩 仲有種清甜既感覺 🍃
一口台灣腸 (2串) ($38 +1)
粗厚味甜既台灣腸切成一口口既大小 方便食用🌸
三文魚蟹籽石鍋飯 ($88 +1)
三文魚同蟹籽上桌既時候仲未完全熟透 可以等待石鍋既熱度 將佢地慢慢整熟 調節成岩自己既口味😌睇到佢地由生變熟既過程 好治癒👱♀️而且飯既味道仲唔錯 難得一個主打食串燒既地方有飯吃👍