以前讀書時期,成日夜晚食嘅泰國菜,竟然至今仍然屹立不倒,回味吓所以食吓lunch 先,唔知有冇轉咗手呢,因為記得係好好食,點知都係仲係咁好食午市套餐既菠蘿炒飯炒飯熱辣辣上碟勁足料,食到有超多菠蘿;墨魚仔;蟹柳;臘味;提子乾;肉鬆。仲有其他配料。整體味道都好正宗,食完好滿足。呢個套餐仲會配埋嘢飲。泰式咖啡呢間小店嘅泰式咖啡可以揀加奶,店員問我加唔加奶,我選擇咗加埋奶試下。口味係偏泰式傳統甜咖啡味,奶味比較濃洧。對比起港式咖啡係幾唔同。鍾意飲甜少少嘅可以試吓。成個套餐$55嘢飲另外加$6套餐非常抵食。泰式炸蝦餅我地超級鍾意食蝦餅。蝦餅大大粒仲要有咁多嚿,炸到脆卜卜。蝦好鮮味同埋好彈牙,咬落完全唔會散。值得一讚嘅係食完唔會覺得好油膩,好正!咖喱炒軟殼蟹晏晝食呢個都有啲誇張㗎啦,但係真係好想食,店員一上呢碟菜啲香味就好勁,蛋香味好濃滑,味道啱啱好唔會好鹹。可能大廚係泰國人?個蟹又係炸到脆卜卜,浸落啲咖喱到食,少少辣味,平衡咗炸野個油膩感。食到連手指都損埋。可惜佢得蒜蓉包,好想配薄餅食椰青我專登叫咗呢個椰青飲。我覺得食泰國嘢一定要飲椰青。$38蚊大大個,好新鮮即開。可以撩埋入邊啲果肉食。非常足料

午市套餐既菠蘿炒飯

泰式咖啡
對比起港式咖啡係幾唔同。鍾意飲甜少少嘅可以試吓。
成個套餐$55
嘢飲另外加$6
套餐非常抵食。

泰式炸蝦餅

咖喱炒軟殼蟹

椰青

非常足料同埋食材新鮮嘅小店,推薦大家過黎試下