2024-07-29
👦🏻👧🏻去咗T.O.P商場行街順便食埋晚飯,好耐無嚟原來而家開咗咁多間餐廳。上到5樓見到呢間氣氛唔錯嘅西餐廳,室內環境雅致舒適,見到有唔少人喺度慶祝生日🎂。餐廳有室內同室外座位,有時室內會有live Band表演🎤,不過我哋去嗰日落雨,所以冇開放室內位置。坐低之後,店員會送上welcome drink🍹同餐包🥯,餐包有烘焗翻熱,上枱時暖暖地,麵包外脆內軟。🍞海膽多士 $136/2件多士烘到脆卜卜,加上滿滿鮮甜嘅海膽,一啖擺入口感覺好幸福😍!🍝卡邦尼扁意粉 $128卡邦尼醬汁濃稠掛汁,加上灑到滿滿嘅芝士粉,配上香脆鹹香嘅煙肉同脆卜卜嘅芝士脆片,令口感好豐富。🥩美國嘅佳級牛肉眼扒(350g) $488我地嗌咗五成熟,色澤粉嫩有汁,煎至香口軟腍,沾上附送嘅醬汁食,醬汁好香菇菌味,中和到牛扒嘅膩感。牛扒上面嘅蒜片炸到香脆可口,同牛扒好夾!🍵西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕入口抹茶味非常香濃,上層慕絲軟滑細膩,有啲似生朱古力嘅口感!下層抹茶蛋糕濕潤軟綿,喜歡抹茶嘅朋友仔一定要試吓呢款😍!🍹Creamy Lover $88香甜芒果汁、牛奶、酸甜菠蘿汁同橙汁混合一起,味道酸甜開胃,仲有菠蘿肉同橙做裝飾
🍞海膽多士 $136/2件
🍝卡邦尼扁意粉 $128
🥩美國嘅佳級牛肉眼扒(350g) $488
🍵西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕
🍹Creamy Lover $88
香甜芒果汁、牛奶、酸甜菠蘿汁同橙汁混合一起,味道酸甜開胃,仲有菠蘿肉同橙做裝飾,啱哂打卡阿!
🍹Fruit Punch $88
呢度用咗橙汁、菠蘿汁同石榴汁製成,石榴味道較突出,飲落好清爽。
📍 LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place) (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓502號舖