2024-06-08
最近喺旺角發現呢間性價比極高嘅西餐,威靈頓牛柳都只係$98,仲要包埋餐湯同埋嘢飲,超級抵食!環境都幾舒適,有流行廣東歌聽,都幾chill,職員嘅服務態度都好好,整體比我感覺好舒服。我哋嗌咗個紐西蘭穀飼肉眼($148)同埋炭燒美國牛仔骨($128)。餐湯係忌廉湯,入口幾順滑,幾好飲,加多$20就可以轉酥皮湯。肉眼扒平得嚟仲要好高質,我哋嗌咗五成熟,鐵板送上嚟嘅時候,已經聽到滋滋聲,熱到啲肉汁都係咁彈出嚟,未食已經覺得好吸引!份量比我哋想像中大,一客有兩大塊肉眼,牛仔骨都有兩大塊,百幾蚊就食到咁大份量嘅鐵板餐真係超級抵食!肉眼扒熟度啱啱好,切開仲見到粉嫩嘅牛肉,咬落非常軟熟,爆晒汁,牛味香濃,口感同味道都係滿分!牛仔骨都一樣唔輸蝕,牛味同樣突出,口感軟熟,配埋黑椒汁再將香味昇華!另外我哋仲嗌咗個香脆雞鎚,都係新鮮即炸,熱辣辣,外皮炸到金黃色,雞肉都好嫩滑,爆曬汁,外脆內軟,值得一試!要飲我哋就嗌咗凍/熱朱古力,朱古力味都係非常濃!呢個價位食到咁高質素嘅西餐,真係好抵食!