2022-11-07
今日約媽咪黎旺角一齊撐枱腳😆知道佢最鍾意食扒餐,孝順女當然喺搵吓附近有咩好野食喇~於是就黎到呢間港式扒房食午餐兩個鐵板套餐除咗揀主食之外,仲會跟餐湯,餐包,甜品同一杯嘢飲,不得不提既喺個餐湯,除咗羅宋湯,仲可以揀豬骨湯,不過我哋揀咗羅宋湯,羅宋湯入面好足料🥺除咗些蔬菜之外,仲見到有啲牛肉碎喺入面,暖暖地幾好飲<蔥油豬扒拼帆立貝|黑椒汁|飯> $68扒餐可以選擇配飯、意粉同薯菜,媽咪就選擇咗飯。黑椒汁幾惹味,唔會太重黑椒辛辣味;豬扒嘅份量都嚇親我,共有兩大塊;帆立貝有兩粒,成個set分量超多,我認為如果兩個女仔應該都好夠食🤩<扒三文魚柳|蒜蓉汁|薯菜> $72呢個set我地則選擇咗扒三文魚柳配薯菜。蒜蓉汁相對黑椒汁就冇咁濃味,三文魚魚柳都幾大份,不過魚就鞋身少少,薯菜分量適中,所以都建議細食嘅女仔可以配薯菜<煙三文魚牛油果水牛芝士沙律> $82煙三文魚畀得好足,睇吓張相就可以見到啲三文魚鋪滿咗沙律菜同埋牛油果😂餐廳咗提供醋汁畀我哋淋落去,撈勻之後沙律味道清新,水牛芝士&牛油果中和咗醋嘅酸味,如果想食輕食嘅話可以加$20轉成套餐,一樣都有餐湯
<蔥油豬扒拼帆立貝|黑椒汁|飯> $68
<扒三文魚柳|蒜蓉汁|薯菜> $72
<煙三文魚牛油果水牛芝士沙律> $82
煙三文魚畀得好足,睇吓張相就可以見到啲三文魚鋪滿咗沙律菜同埋牛油果😂餐廳咗提供醋汁畀我哋淋落去,撈勻之後沙律味道清新,水牛芝士&牛油果中和咗醋嘅酸味,如果想食輕食嘅話可以加$20轉成套餐,一樣都有餐湯、餐包同飲品