2023-09-30 124 views
呢晚約咗友人喺旺角呢頭食飯 就隨便走咗入呢間主打手工意粉嘅餐廳😙 餐廳以白色為主調 感覺好光猛同整潔 除咗手工意粉 都仲有pizza選擇㗎🍕忌廉汁醃肉 日本生雞蛋配手作闊麵呢個有少少似carbonara嘅感覺🍝 不過特別嘅係要自己攪拌生蛋 手作闊麵口感煙韌 忌廉汁同生雞蛋掛喺闊麵上面🍳 非常creamy 仲有少少嚟自醃肉嘅黑椒做調味 味道幾好番茄汁鳳尾虎蝦 菠菜葉配手作闊麵呢個同樣都係闊麵 番茄醬我地嗌咗有少少辣 掛咗喺闊麵上面好惹味🍅 虎蝦有三粒喺面 口感都算彈牙 加埋有菠菜葉感覺健康咗🥬自家製湯品呢個寫明絕無味精 所以呢個蘑菇湯好真材實料🍄 飲到好幼細蘑菇粒粒嘅口感 好想再encore呀😍薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律食落好似薯蓉咁🥔 入面夾雜住洋蔥 青瓜同甘荀 味道清新 多食都唔會油膩焦糖脆脆蛋糕呢個蛋糕濕潤 加埋啲cream口感好鬆軟☺️ 仲好香蛋味㗎 面頭嘅焦糖脆脆唔會苦 咬落非常脆卜卜 非常推介👍🏻飲品只需+$8就有凍冷泡咖啡 咖啡唔會好苦 最後有回甘☕️ 而凍冷泡玄米茶就唔駛加錢嘅 有淡淡嘅玄米味 幾香🍵呢間手工意粉店嘅麵條真係最大嘅賣點 好難得搵到咁有彈性嘅意粉🍝😚

番茄汁鳳尾虎蝦 菠菜葉配手作闊麵
番茄汁鳳尾虎蝦  菠菜葉配手作闊麵