2024-06-26
旺角上樓放題只需二百幾蚊,就可以任食多款刺生、壽司、串燒、天婦羅、小食、炸物、扒、馬來西亞產榴槤、雪糕同飲任飲品。真係抵到爆。入完去又要再返出來減肥。一開始當然叫刺身拼盤,超貪心的我將全部刺身都點晒。叫了鮑片、希靈魚、劍魚腩、油甘魚、鮑魚片、挪威三文魚、甜蝦、松葉蟹捧、赤貝、泰式生蝦、角螺刺身、八爪魚、帶子及阿根廷赤蝦。我自己最鐘意阿根廷赤蝦,夠大隻蝦身夠爽滑。另外油甘魚肉質肥美,鮮甜嫩滑。食完超滿足。最過穩就係有迷你羊腩煲叫,過晒口癮。燒鰻魚,鰻魚入口夠彈,肥美多汁好好食。薑蔥炒花蟹食、日式炒蜆。夠晒新鮮香口。鐵板紐西蘭西冷牛扒夠大塊,食到好飽。餐廳整到手卷細細條,唔會食到飽晒試唔到其他野食。我地叫了吞拿魚、海膽、芝士飛魚子。估唔到放題叫到的海膽都唔差、食落帶清甜唔苦。串燒叫了牛舌,好彈牙、爽口。雞翼亦好香口。鹽燒海蝦夠爽口。燒有機菠蘿夠清點多汁、口感一流。天婦羅最特別有帝皇蟹、另外仲叫了秋葵、虎蝦、南瓜等。超喜歡食生蠔的我當然唔會錯過蒜蓉燒生蠔。生蠔夠大粒、食落口感夠滑、蒜味香濃。燒烤榴槤,味道超香甜,口感滑、入口啖啖肉,奶滑。喜歡食榴槤的朋友當然要喪點貓山王榴槤炸彈,炸榴槤皮薄、
燒鰻魚,鰻魚入口夠彈,肥美多汁好好食。 薑蔥炒花蟹食、日式炒蜆。夠晒新鮮香口。 鐵板紐西蘭西冷牛扒夠大塊,食到好飽。 餐廳整到手卷細細條,唔會食到飽晒試唔到其他野食。我地叫了吞拿魚、海膽、芝士飛魚子。估唔到 放題叫到的海膽都唔差、食落帶清甜唔苦。 串燒叫了牛舌,好彈牙、爽口。雞翼亦好香口。鹽燒海蝦夠爽口。燒有機菠蘿夠清點多汁、口感一流。 天婦羅最特別有帝皇蟹、另外仲叫了秋葵、虎蝦、南瓜等。超喜歡食生蠔的我當然唔會錯過蒜蓉燒生蠔。生蠔夠大粒、食落口感夠滑、蒜味香濃。燒烤榴槤,味道超香甜,口感滑、入口啖啖肉,奶滑。喜歡食榴槤的朋友當然要喪點貓山王榴槤炸彈,炸榴槤皮薄、榴槤溶晒口中、幾有口感又香貓山王味。
超喜歡食Häagen-Dazs雪糕的我,知道有得無限拎,開心到喪食左四杯。有朱古力同雲尼拿味選擇。