2004-06-14
個日岩岩上去碰一碰,去左呢間5/F Cafe,原來個日係首個營業日,裝修比起樓下home cafe靚得多,全店白色為主,由於係新開張,menu都唔係好齊全,drink除了coffee類重有花茶同smoothies,食物就有即做pizza,cake,sandwiches啦,全店食物飲品都一律$28order了一個蘋果+楊桃的smoothies,另外老闆介紹一個金莎smoothies,fruit smoothies就同平日的一樣,但金莎個個就似淡味的chocolate smoothies啦,都幾creative,佢地個廚都幾鐘意整d古靈精怪野,岩晒我.由於個好nice的老闆話我地係第一檯客,就free左一碟生果盤比我地,個生果盤好靚,整得好有心機,另外我地order左一個pizza,even係批底都係即做的,薄批pizza,名叫"你同我",我覺得個名如果叫英文"you & me"都幾岩情侶去食,係一d strawberry+莎樂美腸,個賣相好得,食落都係home made feel啦!個老闆係甘問我地意見,其他個度d檯set略為迫了點,同埋個toilet無裝修,同間舖好唔match,廚房煮
個老闆係甘問我地意見,其他個度d檯set略為迫了點,同埋個toilet無裝修,同間舖好唔match,廚房煮野"勁勁慢",但service就真係好好,但係可能因為係新開的關係,我下個week會再去,睇下會KEEP唔KEEP到咁好service