2022-11-28
~ 牛肉鍋($128)🍲呢排落雨涼涼地梗係要食d熱辣辣嘅嘢啦😚。我地揀咗牛乳湯底🥛,乳白色好濃郁。入面嘅材料有京蔥,豆腐,紅蘿蔔🥕絲,菇🍄同菜🥬等等,配埋牛肉🥩夠哂豐富。我地加咗d石鍋飯配埋黎食,真係好正🤤。~ 汁燒鱈魚櫻花蝦石鍋飯($98)🍚鐘意食飯的朋友唔可以錯過😜,雖然望落細其實都唔少飯架🤓。鱈魚本身唔會好重醬汁🫙,可以先試到魚的油香🐟,再將飯🍚,櫻花蝦同醬汁加埋一齊食,味道同口感就更有層次啦😉。btw個飯底仲有飯焦添😍。~ 牛油蒜燒珍寶大扇貝($62)🧈扇貝雖然冇想像中咁珍寶😅,但就夠哂入味😋。滿滿嘅蒜加埋溶咗嘅牛油汁🧈,如果有飯不防試下黎食🤤。~ 川燒茄子($68) 🍆又係充滿滿滿的蒜蓉😂,不過個人技巧不足😅,覺得真係好難成條茄子肉抽出黎食🥹。~ 香蒜焗蠔2隻($52)🦪上到黎熱辣辣拎唔起🔥,d 蠔幾飽滿,食落夠哂juicy👍🏻。~ 烏龍茶($16)~ 荔枝玉露 ($32)
~ 汁燒鱈魚櫻花蝦石鍋飯($98)🍚
~ 牛油蒜燒珍寶大扇貝($62)🧈
~ 川燒茄子($68) 🍆
~ 香蒜焗蠔2隻($52)🦪
~ 烏龍茶($16)
~ 荔枝玉露 ($32)