2023-07-25
暑假時間特別想喺weekend搵間好餐廳 同朋友食個晚飯☺️ 呢日就搵咗旺角嘅呢間樓上西餐廳 呢度環境都幾舒服 好適合同朋友傾計✌🏻墨西哥烤雞餅呢個小食都幾大份 燒烤醬同烤雞喺烤餅中間 上面仲有牛油果同酸忌廉 而餅皮中間有芝士🧀 配埋薄脆嘅餅皮 有好豐富嘅口感🥰烤西班牙豬肋骨叫咗標準份量嘅豬肋骨 都有5條骨 非常夠飽🐷 豬肋骨好易切開 肉質都好唔錯 側邊仲有粗薯條 粗薯真係好有口感 仲炸得又脆又熱🍟慢煮甜酒燴和牛面頰 呢個和牛面頰都有返咁上下厚度 雖然中間已經全熟🐮 但係因為慢煮同埋用咗和牛 食落一啲都唔會韌 底下仲有好creamy嘅薯蓉㗎🤪飲品我哋兩個都叫咗奶昔 貪佢夠消暑吖嘛 曲奇朱古力奶昔同焦糖蜂蜜奶昔 兩杯都有爆谷喺面 朱古力奶昔嘅朱古力味都幾濃🍫呢間樓上餐廳嘅食物整得好有心思 感覺到廚師嘅用心 所以下次有機會都會想再嚟呢度吃吧😺
墨西哥烤雞餅
烤西班牙豬肋骨