2024-03-13 61 views
店名: 深宵食堂地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓油麻地站 A1 出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5放工約左朋友出黎旺角☺️,行完街🛍️想同朋友坐得舒服食下嘢🥢傾下計💬,好快就搵到依間深宵食堂🏡!一出𨋢鮮明既燈光💡配搭日系木色傢俬🪵,仲有櫻花🌸同好多和風擺設🎏,牆身仲貼左好多日本動漫👹同埋唔同既日式海報🎑充滿日本氣氛🎌!餐廳店如其名營業時間到凌晨兩點🕑,啱晒同朋友們聚會👫~芝士蟹肉玉子燒 ❤❤❤❤❤$78 玉子燒🥚上面用茄汁🥫寫左小店「深宵」兩個字🤣,切開左之後見到內層濃郁既芝士🧀同埋蟹肉🦀,酸酸地既茄汁配搭蟹肉同玉子既清甜感覺好滿足😍!蟹肉海瞻炒飯 ❤❤❤❤❤$88 海膽控一定要叫既炒飯🥘!好大片既海膽同蟹籽舖係炒飯上面☺️,食之前將海膽蟹籽同炒飯撈勻🥣,整個蟹肉炒飯🦀充滿住海膽既香氣🥹!非常鮮甜🤤!黑松露海鮮炒烏冬 ❤❤❤❤$72炒烏冬🍜上面平均分佈左好多黑松露醬🍄,海鮮🦑份量都俾得好慷慨🤩,上枱一刻既香氣真係令人胃口大開🤤!芥末和風炸雞 ❤❤❤❤$48熱辣辣既和風炸雞🍗感覺一啲都唔油膩🙅🏻‍♀️,一般都係配上美乃滋或者沙律醬🍼,係依度食你
店名: 深宵食堂

芝士蟹肉玉子燒 ❤❤❤❤❤

蟹肉海瞻炒飯 ❤❤❤❤❤

黑松露海鮮炒烏冬 ❤❤❤❤

芥末和風炸雞 ❤❤❤❤
熱辣辣既和風炸雞🍗感覺一啲都唔油膩🙅🏻‍♀️,一般都係配上美乃滋或者沙律醬🍼,係依度食你可以沾上蜜糖芥末🍯既甜甜酸酸同炸雞非常夾🥰!

牛食蔥 ❤❤❤❤
用牛肉🥩包住京蔥一齊燒🔥非常惹味,油香既牛肉與燒香左既京蔥可以平衡油膩感😳!

巨峰提子梳打 ❤❤❤❤
食完油膩野點少得嗌番杯野飲🍹!巨峰提子梳打唔會好甜🙅🏻‍♀️,飲完可以urg一度氣出黎💨!