2023-05-26
平時一聽旺角都係聯想到小食、掃街、重口味美食,估唔到廣華街呢邊有間清新健康嘅poke bowl,重要人氣好高🤩 平日夜晚我地未到七點黎重有位,坐一陣已經滿座,出面重排緊長龍😳 可以自由選擇配搭,選擇困難症嘅又可以揀佢嘅signature bowl,點揀都係咁色彩繽紛,望到都好治癒☺️・・・・・━━━━━━━・・・・・💫自選poke bowl (沙律🥗)$144揀左慢煮嫩雞肉做主菜,口感嫩滑,健康之選。值得推介嘅配菜/配料有玉子絲、鮮甜蟹肉(+$10)、好新鮮連殼上嘅虎蝦仁🍤、咸咸地清清地嘅紫菜絲、重有超鮮甜嘅鰹魚醬油(每款額外菜類配菜都係加+$6)!如果想再多啲味道,可以加個酸蘿蔔,撈埋落去開胃同層次更豐富😋 💫自選poke bowl (半壽司飯半沙律菜)$104揀咗一半壽司飯一半沙律菜,唔太heavy又唔太light剛剛好。主菜揀咗鮮甜唔膩嘅三文魚🍣,可以配搭三款配菜同三款伴菜,除咗粟米、中華沙律、蟹柳呢類比較common嘅配菜,重可以加錢加北寄貝、虎蝦仁、溏心蛋等配菜🫶🏻,全部都好fresh🎈醬料我哋揀咗凱撒沙律醬,建議醬料另上,會比較冇咁易膩❤️成個bowl好豐富,夠哂飽之餘又唔洗驚
・・・・・━━━━━━━・・・・・
💫自選poke bowl (沙律🥗)$144
慢煮雞肉
💫自選poke bowl (半壽司飯半沙律菜)$104
成個bowl好豐富,夠哂飽之餘又唔洗驚heavy🥹🫶🏻如果可以嘅,壽司飯可以比客人選擇分量(少飯)就更好啦🎈
・・・・・━━━━━━━・・・・・
📍PokéToké