2024-07-27 3160 views
最近天氣真心好熱,醒起可以食夏威夷pokebowl就可以食得健康之餘又唔洗咁油膩。餐廳野食選擇都多,有pokebowl之餘仲有熱蓋飯,仲有D特色小食,不過基於唔想太熱氣就無叫D炸物Choose your own Poke Bowl個Base叫左壽司飯底,飯量都多,包一款主食同三款配菜之後另外再叫左D自己想食嘅主食。因為想健康少少,就叫左鰹魚汁。成個飯好多料望落好豐富,重點唔油膩夠健康。叫左三文魚,粒切都幾大粒,食落都鮮唔會有雪味。雖然成個pokebowl都唔係熱,但食落就覺得好舒服好飽肚。厚切鹽燒海苔牛舌温泉玉子丼 $98另外叫左牛舌飯,牛舌都幾多片,上面鋪左D紫菜片感覺和風D。牛舌雖然燒得唔錯,但食落就有D硬身,似乎係用左牛舌尖嘅關係。吉開隻溫泉蛋撈暈黎食,飯同牛舌都濕潤少少又唔太差。Oreo奶昔女朋友叫左杯oreo奶昔飲,我自己對奶昔一般般,飲左啖都幾夠oreo味,唔評論太多

Choose your own Poke Bowl

厚切鹽燒海苔牛舌温泉玉子丼 $98

Oreo奶昔
2024-07-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$125 (Dinner)
炎熱的天氣總令人有時冇咩胃口,就會想食啲涼浸浸輕盈啲嘅嘢~所以今次就去左「PokéToké」食夏威夷波奇飯(Poke Bowl)~Poke Bowl是來自夏威夷的特色蓋飯,主要以新鮮的海鮮為主食材,再搭配蔬菜和豆類,低油、低鹽、低熱量,營養也相當均衡。「PokéToké」的夏威夷蓋飯提供壽司飯、沙律菜、或壽司飯和沙律菜mixed,仲可以加$15轉冷麵,而佐料有超過35款生魚刺身或肉類、新鮮蔬菜、豆腐、海帶等可選擇。除Poke Bowl之外,「PokéToké」還提供其他熱食蓋飯,$69起。🔸大滿貫($128)‼️推薦‼如果第一黎,一定要試下店家嘅signature,乜都有嘅大滿貫!😏色彩繽紛又吸睛,📸打卡一流。有三文魚、吞拿魚,新鮮又肥美,仲有中華沙律、雜錦香菇🍄‍🟫、牛油果🥑、玉子絲、蟹籽等,材料豐富,配上山葵蛋黃醬,加上紫菜絲和木魚絲的點綴,好開胃,風味十足~☺️🔹南蠻炸雞丼($69)炸雞🍗炸至金黃酥脆,入口嫩滑多汁,配以甜酸口味的南蠻漬和他他醬,口感清新而不油膩。溏心蛋呈半熟流心狀,蛋香濃郁,正!🔸Oreo曲奇奶昔 ($40)奶昔都幾大杯,Oreo曲奇味道👅 不算好濃郁,反而奶味比較
炎熱的天氣總令人有時冇咩胃口,就會想食啲涼浸浸輕盈啲嘅嘢~
Poke Bowl是來自夏威夷的特色蓋飯,
主要以新鮮的海鮮為主食材,
再搭配蔬菜和豆類,
低油、低鹽、低熱量,營養也相當均衡。

仲可以加$15轉冷麵,
除Poke Bowl之外,
「PokéToké」還提供其他熱食蓋飯,$69起。
🔸大滿貫($128)‼️推薦‼
色彩繽紛又吸睛,📸打卡一流。
有三文魚、吞拿魚,新鮮又肥美,
配上山葵蛋黃醬,加上紫菜絲和木魚絲的點綴,
好開胃,風味十足~☺️
大滿貫
🔹南蠻炸雞丼($69)
炸雞🍗炸至金黃酥脆,入口嫩滑多汁,
配以甜酸口味的南蠻漬和他他醬,
口感清新而不油膩。
溏心蛋呈半熟流心狀,蛋香濃郁,正!
南蠻炸雞丼
🔸Oreo曲奇奶昔 ($40)
奶昔都幾大杯,
Oreo曲奇味道👅 不算好濃郁,反而奶味比較重,不過勝在入口creamy,值得一試!
Oreo曲奇奶昔
Dinner
Oreo曲奇奶昔
服務態度十分差的店,去到被員工安排坐在指定的極擠迫位置,而且在用餐後才知食水放隱蔽的位置,沒有員工會主動服務顧客,非常冷漠。食物性價比低,飯的質感不新鮮,味道一般。

2024-11-02 308 views
間中就會去食poke 選擇多配搭多 好難食得厭 而且大部份選用嘅食材都新鮮有營養 想食到飽飽又健康 Poke真係首選🥗廣華街嘅PokéToké最近仲出咗熱食蓋飯 又可以滿足到更多人嘅需要✨ꕥ 加州風味碗特色風味蓋飯 有8款選擇🥢揀咗呢款有最多我鍾意嘅嘢 第一樣吸引我一定係三文魚同三文魚籽🐟份量都比得唔少 都好新鮮 三文魚切成粒狀 配飯啱晒🍚另外仲有青瓜/蛋絲/車厘茄/紫菜等 夾埋日式胡麻醬好好味 除咗可以配壽司飯底 仲可以揀配沙律菜或者冷麵🍜ꕥ 厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼熱食蓋飯有12款選擇 呢款厚切牛舌只係$98 都好抵食 有成8大片🐂牛舌肉質嫩中帶有彈性 只用鹽調味 更能食出牛香 加埋溫泉玉子同紫菜拌飯食 正!飲品選擇都幾多 最特別係有唔同嘅鮮果奶昔 我揀嘅草莓 濃而滑 入面仲有果肉🍓另外仲有牛油果/香蕉/Oreo曲奇選擇

ꕥ 加州風味碗
ꕥ 厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼
2024-11-02 217 views
本身Openrice 見到好多好評,所以黎試下~除左生野都有熟食,但係好多都售罄🥲,喺僅餘嘅熟野揀咗厚切鰻魚飯盛惠 $108野食好快嚟到,溫度就暖暖地不是太熱但係講厚切,事實上就真係唔係覺得好厚😅只係幾片鰻魚+一大碗飯,好似啲飯係為咗令你飽肚咁鰻魚都只係有啲汁冇乜特別,性價比真係唔高,唔會有下次了😳再叫咗個小食炸雞軟骨,的確脆的,但係炸粉略嫌太多了。可能叫自選bowl會好啲,今次熟食有點失望😞
本身Openrice 見到好多好評,所以黎試下~

野食好快嚟到,溫度就暖暖地不是太熱
但係講厚切,事實上就真係唔係覺得好厚😅
只係幾片鰻魚+一大碗飯,好似啲飯係為咗令你飽肚咁
鰻魚都只係有啲汁冇乜特別,性價比真係唔高,唔會有下次了😳

再叫咗個小食炸雞軟骨,的確脆的,但係炸粉略嫌太多了。

可能叫自選bowl會好啲,今次熟食有點失望😞
2024-11-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2024-10-26 282 views
🥗健康高質刺身蓋飯🍣—▫️餐廳:Poke Toke▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1號鋪▫️營業時間⏰:星期一至日 11:30-22:00▫️價錢:~$70+—美味:🥗🥗🥗+0.9🥗環境:🥗🥗🥗(都有啲細同幾多人排隊)價錢:💰💰💰+0.7💰服務:🌚🌚—👧🏻好鐘意食日本野,尤其係熱既時候🧐🌞有朋友介紹就黎咗依間一試—今次叫咗📍Signature Bowl-加洲風味價錢:$144(加埋豆腐& oreo milk shake)分數:🥗🥗🥗🥗都幾足料‼️‼️有三文魚,青瓜蛋絲,三文魚籽,車厘茄同日式胡麻醬,紫菜絲😁叫咗壽司飯,幾夾,夠飽🩷—📍雞肉親子丼價錢:$78分數:🐥🐥🐥+0.85🐥都幾多雞肉同幾滑🐣仲有幾多蛋,不過會濕啲—#好西 #打卡 #甜品 #壽司 #日本碗飯 #夏威夷蓋飯 #旺角美食 #刺身 #日本菜 #蓋飯 #玉子焼き #HongKong #HK #salad #goodwest #壽喜燒 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #碗飯#sushi #sushibowl #japan #沙律#japanesefood #wasabi #
🥗健康高質刺身蓋飯🍣

▫️餐廳:Poke Toke
▫️地點:全香港有1️⃣間分店
📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1號鋪
▫️營業時間⏰:
星期一至日 11:30-22:00
▫️價錢:~$70+

美味:🥗🥗🥗+0.9🥗
環境:🥗🥗🥗(都有啲細同幾多人排隊)
價錢:💰💰💰+0.7💰
服務:🌚🌚

今次叫咗
📍Signature Bowl-加洲風味
分數:🥗🥗🥗🥗
都幾足料‼️‼️有三文魚,青瓜

📍雞肉親子丼
價錢:$78
分數:🐥🐥🐥+0.85🐥
都幾多雞肉同幾滑🐣仲有幾多蛋,不過會濕啲

#好西 #打卡 #甜品 #壽司 #日本碗飯 #夏威夷蓋飯 #旺角美食 #刺身 #日本菜 #蓋飯 #玉子焼き #HongKong #HK #salad #goodwest #壽喜燒 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #碗飯#sushi #sushibowl #japan #沙律#japanesefood #wasabi #takeaway #外賣
2024-10-18 0 views
今日同朋友行街 突然之間好想食poke bowl上網見到呢間食評幾好 所以就去左食呢一間 餐廳門面簡簡單單落地玻璃 感覺唔錯我同友人坐低 我叫咗個大滿貫而朋友就叫咗個厚切鹽燒海苔牛舌溫泉蛋丼大滿貫嚟到嘅時候賣相唔錯又大大碗咁 點知個三文魚同吞拿魚食落口完全無味 啲壽司飯又硬又無醋味 完全唔似壽司飯 好似食緊隔夜冷飯咁 成碗野得一個味就係沙律醬 要講唯一好食就係個牛油果 但其實成碗野食落就好唔夾又無味完全唔知食緊乜咁朋友個牛舌飯 牛舌又韌又乾又無味 啲飯一樣硬到好似隔夜飯咁 成碗野無汁 蛋無味 紫菜好少 同純食緊碗隔夜白飯無分別總括嚟講呢間野食物好難食 唔值呢個價錢 唔會再去 !
今日同朋友行街 突然之間好想食poke bowl
上網見到呢間食評幾好 所以就去左食呢一間
餐廳門面簡簡單單落地玻璃 感覺唔錯

總括嚟講呢間野食物好難食 唔值呢個價錢 唔會再去 !

2024-10-17 419 views
🇭🇰 Mong Kok 旺角 | Poketoke Introducing another poke spot at the centre of Mong Kok! ✨ This spot offer a variety of pokes and even some hot bowls and snacks! 😋 With $20 HKD more when you order a poke, you could get a combo with an appetizer and a soup. 🥣 I gave these a try: 🍣 California Poke 🍚Always love a refreshing poke and California poke is just perfect! 🤩 With salmon, 🍣 cucumbers, 🥒 salmon roe and Japanese 🇯🇵 sesame sauce, it’s a refreshing combination. You could choose to change the base to
🇭🇰 Mong Kok 旺角 | Poketoke

🍣 California Poke 🍚
Always love a refreshing poke and California poke is just perfect! 🤩 With salmon, 🍣 cucumbers, 🥒 salmon roe and Japanese 🇯🇵 sesame sauce, it’s a refreshing combination. You could choose to change the base to salad 🥗 or even half rice half salad, lots of flexibility! 👍

🐓 Grilled Chicken with Scrambled Egg Rice 🍳
With lots of eggs 🍳 and big juicy chicken 🐓 on top, it was very satisfying to have! 😊

I added $20 HKD more to get the combo and I think the portion is just right! 😌 Their appetizer that day was clam and it was so appetizing and chewy! I kept going back for more! 😆

🍓 Strawberry Smoothie 🥤
A sip of the strawberry 🍓 smoothie and a bite of the bowl is the best way to enjoy this meal! 🥰

📍Shop 1, G/F, Paradise Square, 3 Kwong Wa Street, Mong Kok
💲Price per person: ~$150 HKD
2024-10-15 417 views
食完下午茶轉戰旺角T.O.P玩左生命密碼&塔羅牌好耐無玩兼見到好多人排隊之後再同另一位朋友食晚飯啱先食左咁多肉要食番D健康D既我叫左素食特調 $88(雜錦香菇,青瓜,車厘茄,豆腐,枝豆,海帶,昆布豉油,紫菜絲,芝麻)加牛油果$16 轉沙律菜底用料豐富~好大碗~牛油果非常creamy甜甜地個人覺得唔落豉油已經夠味~加上昆布海帶本身已經有咸味枝豆爽口,豆腐嫰滑,雜錦香菇有咬口朋友叫左厚切鰻魚丼 $108加$18轉套餐配每日前菜 + 三文魚豆腐昆布湯鰻魚份量比想像中多~海量既蛋絲前菜係螺肉,三文魚湯有魚肉飲品:🍓草莓奶昔 $ 40~少女粉好吸引,飲得出無加糖水~只有士多啤梨同奶味~好健康🍪Oreo曲奇奶昔 $ 40~濃郁既oreo味~微甜唔錯6點幾7點已經差不多滿座~大家都注重左均衡飲食🤭款式選擇眾多~仲有唔同小食,飲品加配~大魚大肉過後不妨轉下口味
食完下午茶轉戰旺角T.O.P
玩左生命密碼&塔羅牌
好耐無玩兼見到好多人排隊
之後再同另一位朋友食晚飯
啱先食左咁多肉要食番D健康D既

我叫左素食特調 $88
用料豐富~好大碗~牛油果非常creamy甜甜地
個人覺得唔落豉油已經夠味~
加上昆布海帶本身已經有咸味
枝豆爽口,豆腐嫰滑,雜錦香菇有咬口

朋友叫左厚切鰻魚丼 $108
加$18轉套餐配每日前菜 + 三文魚豆腐昆布湯
鰻魚份量比想像中多~海量既蛋絲
前菜係螺肉,三文魚湯有魚肉

飲品:
🍓草莓奶昔 $ 40~
少女粉好吸引,飲得出無加糖水
只有士多啤梨同奶味~好健康

🍪Oreo曲奇奶昔 $ 40~
濃郁既oreo味~微甜唔錯

6點幾7點已經差不多滿座~
大家都注重左均衡飲食🤭
款式選擇眾多~仲有唔同小食,飲品加配~
大魚大肉過後不妨轉下口味

2024-10-13
Dinner
  • 素食特調加牛油果
  • 草莓奶昔
旺角人氣健康夏威夷蓋飯🧡 PokéTokéʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡又去咗旺角呢間長期都坐滿座嘅Poke Bowl❤️佢哋主打食夏威夷Poke Bowl 色彩繽紛營養豐富🌈最近仲新推出埋🆕熱食蓋飯 How Bowl添!Choose your own Poke Bowl✨▪️自選 Poke Bowl $138Base飯底我揀左壽司飯同沙律菜🥗咁就唔洗食咁多飯又多啲纖維~見到佢哋仲多咗個冷麵選擇 下次會想試下ꪔ̤̥ 主食就揀左吞拿魚同三文魚🍣佢哋嘅魚生都幾肥美同埋新鮮🫶🏻配菜就揀咗中華沙律、蟹柳、牛油果🥑醬汁就加左柚子沙律醬 酸酸甜甜 幾清新伴菜就有紫菜絲、木魚絲、芝麻 口感層次豐富❤️真係係一個超級豐富嘅Poke Bowl ꪔ̤̮How Bowl熱食蓋飯系列✨▪️和風牛肉丼(配溫泉玉子)$69見到佢哋新推出熱食 款式選擇都唔少!呢個和風牛肉丼賣相都幾吸引🐮超級多牛肉 可以一啖肉一啖飯 肉食愛好者岩哂👅醬汁味道偏偏甜 有日式牛肉飯嘅風味🇯🇵仲要有隻溫泉玉子蛋 撈埋蛋汁食 超正👍🏻▪️Oreo曲奇奶昔 $40奶昔味道唔會太甜啱啱好 Oreo味濃郁🖤Me
旺角人氣健康夏威夷蓋飯🧡 PokéToké
又去咗旺角呢間長期都坐滿座嘅Poke Bowl❤️
佢哋主打食夏威夷Poke Bowl 色彩繽紛營養豐富🌈
最近仲新推出埋🆕熱食蓋飯 How Bowl添!

Choose your own Poke Bowl✨
▪️自選 Poke Bowl $138
Base飯底我揀左壽司飯同沙律菜🥗
咁就唔洗食咁多飯又多啲纖維~
見到佢哋仲多咗個冷麵選擇 下次會想試下ꪔ̤̥
主食就揀左吞拿魚同三文魚🍣
佢哋嘅魚生都幾肥美同埋新鮮🫶🏻
配菜就揀咗中華沙律、蟹柳、牛油果🥑
醬汁就加左柚子沙律醬 酸酸甜甜 幾清新
伴菜就有紫菜絲、木魚絲、芝麻 口感層次豐富❤️
真係係一個超級豐富嘅Poke Bowl ꪔ̤̮

How Bowl熱食蓋飯系列✨
▪️和風牛肉丼(配溫泉玉子)$69
見到佢哋新推出熱食 款式選擇都唔少!
呢個和風牛肉丼賣相都幾吸引🐮
超級多牛肉 可以一啖肉一啖飯 肉食愛好者岩哂👅
醬汁味道偏偏甜 有日式牛肉飯嘅風味🇯🇵
仲要有隻溫泉玉子蛋 撈埋蛋汁食 超正👍🏻

▪️Oreo曲奇奶昔 $40
奶昔味道唔會太甜啱啱好 Oreo味濃郁🖤

Meau:

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 PokéToké
2024-10-13 328 views
一路都好想試,因為適合鍾意食肉類嘅人,或者是中意健康食得唔多的人😋▶️夏威夷波奇 $124當中包括吞拿魚、海帶、蟹籽、紫洋蔥、鰹魚醬油等等,另外亦都可以選擇白飯、沙律菜、或者各一半。而我就選擇了各一半,這樣就可以食得唔使太飽,又可以食多啲菜類, 10分健康🤪這款調味得非常之好👍🏻唔使食材都新鮮👍🏻▶️厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼 $98呢款是新出食品,好適合鍾意牛舌香混合飯食的人🤤利用玉子流出嚟嘅汁,混合牛舌香以及厚厚的牛舌,食落去非常滋味👍🏻🥤草莓奶昔 $40🥤牛油果奶昔 $36兩款奶昔都非常之香滑,而且味道濃郁整體嚟講間店非常值得推介,唔單止又出名的夏威夷飯食,而且亦有鍾意肉食類的人啱食嘅口味,另外每款飯都可以調校自己啱嘅味道👅

▶️夏威夷波奇 $124

▶️厚切鹽燒海苔牛舌溫泉玉子丼 $98

🥤草莓奶昔 $40
🥤牛油果奶昔 $36
兩款奶昔都非常之香滑,而且味道濃郁

2024-10-12 285 views
ℙ𝕠𝕜𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝕞𝕚𝕝𝕜𝕤𝕙𝕒𝕜𝕖 𝕔𝕠𝕦𝕝𝕕 𝕘𝕖𝕥 𝕒𝕝𝕠𝕟𝕘🤼‍♂️原來旺角都有間 poke 店⚡️,可以食 light 少少🤣。最有趣係唔單單食到 poke🥗,仲有唔少熱食同飲品選擇🌞。Poke 可以自選 bowl⚾️,我就揀左壽司飯同沙律菜做 base☘️,吞拿魚做 main,豆腐、雜錦香菇🍄‍🟫、蟹籽🦀做小配菜,加埋紫菜絲、芝麻做 topping。鰹魚醬油放旁邊,自由決定落幾多🫧。整體都幾清新,一d油膩感都唔會有😇,份量合理。Build Your Own Bowl | $88🐟Main: Tuna🍥Mix-in: Tofu · Mushrooms · Tobiko🥬Base: Half Salad · Half Sushi Rice♨️Dressing: Bashi Shoyu💫Toppings: Nori · Sesame Seed熱食我地就揀左日式芝士漢堡扒丼🐂,漢堡扒係廚房煎緊既過程已經香到不得了💥。兩大塊漢堡扒加上邪惡芝士同海量洋蔥🧅,呢個醬汁送飯一流🤓。🧀Seared Cheese Burger Steak Rice | $88明明話食 light d🙉,見到 milks

Build Your Own Bowl | $88
🐟Main: Tuna
♨️Dressing: Bashi Shoyu
💫Toppings: Nori · Sesame Seed

明明話食 light d🙉,見到 milkshake 都係會忍唔住🍼。一杯草莓奶昔,另一杯香蕉奶昔,奶味比水果味重,呢個價錢唔太抵呢🛕。

🍓Strawberry Milkshake | $40
🍌Banana Milkshake | $36

Lunch
2024-10-06 414 views
今日放工趕住去上運動班,喺旺角附近搵好野食,見到呢間主打日式蓋飯結合夏威夷波奇飯,每個招牌蓋飯價格在78元至128元區間,每一款都色彩繽紛,健康飽肚,又多咗一個低脂低卡嘅選擇夏威夷波奇 HAWAIIAN吞拿魚•海帶·紫洋蔥•蟹籽•枝豆•鰹魚醬油有選擇困難症嘅我就試咗佢地推介,夏威夷波奇,蓋飯底可自選壽司飯、沙律菜或者雙拼,吞拿魚用咗鰹魚醬油漬,加埋咗海帶、蟹籽豐滿咗口感!另外試咗一款自選組合三文魚·山葵蛋黃醬·紫菜絲•木魚絲·黑白芝麻三文魚新鮮甜美配咗山葵蛋黃醬更加滋味,青瓜粟米都係我最愛,跟餐可以配一款前菜同三文魚味增湯,食完夏威夷飯飲完配熱辣辣湯非常暖心📍 PokéToké旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

夏威夷波奇 HAWAIIAN
吞拿魚•海帶·紫洋蔥•蟹籽•枝豆•鰹魚醬油

另外試咗一款自選組合
三文魚·山葵蛋黃醬·紫菜絲•木魚絲·黑白芝麻

📍 PokéToké
2024-10-06 482 views
不會回頭再食亦不推介🙂‍↕️材料:⭐️⭐️⭐️新鮮飯: ⭐️ 食隔夜冷飯嘅口感 ,poke 呢種fish/salad bowl食過咁多間,呢間最差。比1粒係因為仲可以食落肚。+18配小食+三文魚豆腐海帶湯: 😅半粒三文魚都冇 ,咁咪問個出餐個妹妹啦,個廚房仔竟然大大餐嘲笑咁講:「哈!佢要咪比返粒佢囖。。。哈哈! 」如果個個都係好似我地咁特登行去試,又係覺得食落冇乜特別,飯又係食冷飯小小乾,湯淡冇乜味,咁一定生意興隆。另一個係牛肉飯配溏心蛋,點知個廚房仔整錯 要改食溫泉蛋。如果溏心蛋都冇準備 😊不如直接唔好賣啦。
不會回頭再食亦不推介🙂‍↕️

材料:⭐️⭐️⭐️新鮮

伏 poketoke
2024-10-06
$150 (Lunch)
  • 加州風味碗
2024-10-03 346 views
#20240929 📝📍 #PokéToké @poketoke_hk 旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#三文魚豆腐昆布味噌湯 $12💭 最近天文台又話氣溫會下降,結果出街都係熱到成身大汗咁,行過見到有夏威夷bowl即刻諗都唔使諗就果斷入左去😂未食飯前飲返碗湯先,入面有三文魚粒、豆腐粒,仲有啲昆布,用尼做前菜唔錯bor🍱.#自選蓋飯 $88 🥢 #壽司飯及沙律菜 #蟹籽 #蟹柳 🥢 #紫菜絲 #木魚絲 #芝麻 #辛口蛋黃醬 🥢 #北寄貝 +$8 🥢 #帆立貝 +$10💭 依家打文先知原來碗野有咁多野,主菜除左平時成日見既三文魚同吞拿魚果啲之外,仲有少見既帆立貝,兩大粒好juicy,蟹籽用尼撈飯無得輸,北寄貝食落鮮甜,再加埋啲蟹柳就係自製左個海鮮丼,辛口蛋黃醬係真係有啲辣,揀半飯半菜就好健康既一餐🥗.#山姜豚肉燒 $69💭 人總有那麼兩三日係唔想食生冷野,尤其係女仔,呢度就滿足到喇👧🏻個飯超大碗,用山姜同洋蔥煮過既豬肉帶甜味,就係個底滿滿都係飯,但啲汁都夠食,而且啲姜同洋蔥都係不可或缺既部分,令成碗飯都好好味🤤.#Oreo曲奇奶昔 $40#雀檸 #
#20240929 📝

🥢 #帆立貝 +$10

#山姜豚肉燒 $69

#Oreo曲奇奶昔 $40
#雀檸 #無糖可樂 $10
💭 罐裝野飲通常都係汽水居多,今次有久違既雀檸都幾開心🍋仲叫左杯特飲,Oreo味其實係好似cookies and cream咁既味,大大杯慢慢飲仲可以當埋甜品,正👍🏼

#旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #🐷_食