2024-07-28
依家真係好少見啲咁有港式情懷嘅鐵板餐,餐廳裝修以懷舊風格為主,入面會一路播住啲廣東歌,成件事好有feel🫢 唔係講笑,唔係老一輩嘅人多,反而好多後生仔女黎食🤣..叫左兩個主菜,先黎個特選肉眼扒配薯菜🥩 塊肉眼扒足足有9oz咁多,上到枱「嘩」左聲,兩隻手掌咁大塊😧 所以份量非常充足!男士都食唔曬🙈 一上到枱職員就淋上醬汁,吱吱聲發出啲煙霧🌫️ 肉質細膩而且冇過於柴硬或乾澀嘅問題,適當的嫩度和牙口感🐒 再黎叫左個牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉🦀🥑 軟殼蟹炸得好香脆,超級香口,配合埋牛油果就唔會感覺好膩😋 呢間啲人多數食肉同鐵板,估唔到西式嘅意粉都咁出色😎 兩個主食都加$25跟左餐,有多個湯、飲品同埋甜品,再加多$28可以轉心太軟配雪糕🍫🍨 心太軟勁濃朱古力味,而且啲朱古力醬汁亦會流出嚟,配埋個椰子味嘅雪糕真心一流🥥