2024-10-24
🐯旺角無限添飲肉骨茶,你又識唔識混醬🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋懶惰二人組去旺角間唔時都會經過「蘇媽.蘇媽」,今日終於入去食返個lunch。《大雜錦》 $148餐牌話係3-4人份。有一字骨、五層肉同埋豬肚。肉骨茶好香濃!甜甜地又有啲藥材香!肉既份量都好多!大舊得黎又唔會好難咬開!2人食既話,再叫個菜都剛剛好!重點係無限加添肉骨茶既湯!加肉骨茶時,店員問我地點解唔點醬。佢教我地將枱上既四款醬料都加埋一齊!黑鼓油同頭抽既比例係,黑鼓油多過頭抽,加埋蒜同辣椒。《玻璃魷魚通菜》$72通菜幾爽,玻璃魷魚仲爽!同醬料、配料好似炸蒜等撈埋一齊真幾香口!《桔仔話梅冰》$30都幾清新,不過少甜都仲係甜左少少。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 ❤️食物味道好好,份量都好合理,性價不俗。💚環境充滿馬拉風情,有檳城既壁畫,懷舊磚地板。餐廳裏面位置都算係幾多,整齊清潔。💛服務方面,用手機掃QR code點菜,店員有禮。樂意幫手加湯,仲教我地點混醬添!Rating: 懶惰鼠😻😻😻😻懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5📍蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 旺角上海街618號地下G01號舖💰人均消費:$125⏰營業時間:11:30-2
《大雜錦》 $148
餐牌話係3-4人份。有一字骨、五層肉同埋豬肚。
肉骨茶好香濃!甜甜地又有啲藥材香!
肉既份量都好多!大舊得黎又唔會好難咬開!
2人食既話,再叫個菜都剛剛好!
重點係無限加添肉骨茶既湯!
加肉骨茶時,店員問我地點解唔點醬。
佢教我地將枱上既四款醬料都加埋一齊!
黑鼓油同頭抽既比例係,黑鼓油多過頭抽,加埋蒜同辣椒。
《玻璃魷魚通菜》$72
通菜幾爽,玻璃魷魚仲爽!
同醬料、配料好似炸蒜等撈埋一齊真幾香口!
《桔仔話梅冰》$30
都幾清新,不過少甜都仲係甜左少少。
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
❤️食物味道好好,份量都好合理,性價不俗。
Rating:
懶惰鼠😻😻😻😻
懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5
📍蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
旺角上海街618號地下G01號舖
💰人均消費:$125⏰營業時間:11:30-22:30
#懶惰在香港 #lazifooday #香港cafe #旺角美食 #旺角餐廳 #旺角馬拉菜 #hkfoodie #hkfood #hkig #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港馬來西亞菜 #hongkongfoodie #香港好去處 #香港打卡 #打卡餐廳 #留港消費