2021-09-29 265 views
繁忙時間經常都要排隊,等位都大約要30-40分鐘。入面環境走古色古香中國風,枱與枱之間比較逼。叫完野食,每一枱都會附送一杯即炸蝦片同埋兩杯熱茶(茶包),蝦片夠脆。十三么 $66評分:★★★★☆餐牌入面就教先飲啖湯,之後再加小小檸檬汁,再根據自己口味落甜醬油。湯底本身係清雞湯味,自己個人就會加檸檬汁、小小甜醬油,最重點係加個靈魂十三姨辣椒醬(日日新鮮整),個鮮椒味將成個湯底昇華。麵底方面係粉絲拼米粉,加腸粉;配料有椰菜絲、芽菜,食落好豐富,一D都唔寡!手撕雞索埋D湯汁食好正!雞叉燒同溏心蛋就普通。大三元 $68評分:★★★★☆個飯上面佈左大量嘅炸蒜蔥花,食落好香口,用黎撈埋個飯食一流!個飯加左雞油,但唔夠咸,要加埋個秘醬撈飯豉油,但個人覺得個醬汁係普通咸豉油,將灸燒手撕雞一齊撈,好香,食落好滿足!溏心蛋做到溏心,但係冇咩味道似白烚,冇放落醬油浸,如果要加錢叫就覺得冇咁嘅必要。灸燒雞叉燒應該係用雞腿肉卷左定型再煮,最後切同燒,食落有小小焦燒味道,但個雞冇咩調味,有啲可惜。🌟總括:整體味道好唔錯,食得辣嘅朋友記得加個辣椒醬,令到個麵唔同左!而且價錢合理,如果唔洗等好耐,都好值得食!

十三么

十三么 $66
評分:★★★★☆
大三元

大三元 $68
評分:★★★★☆

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
十三么
大三元