2022-10-31
旺角登打士街居然有間又靚又好食既樓上Cafe🍮😋上網見到好多人推薦呢間,心郁郁搵埋朋友一齊上去試☺️一出𨋢會見到間飾品店,而另一邊就係呢間Cafe,Cafe地方唔大,設計簡約但光線充足🤩我地週末下午茶時段去已經成間鋪Full哂,所以都係出面等左陣一入到去門口位置已經會見到一個甜品櫃😍可以出去望下有咩岩再係出面落單的✏️鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55鋪滿好多鐵觀音茶係上面,茶味好濃,食落雖有芝士但唔會好膩 ,味道同中間既麻糬都幾夾👍🏻✏️Tiramisu $65 有原味同抹茶兩款味揀,我地今次就試原味😛酒味唔算好濃,反而面頭既咖啡粉比較出味,但整個味道都算唔錯既,只係我比較鍾意酒味香濃d既tirmisu焦糖雞蛋布丁 $45口感夠香滑,浸住滿滿既焦糖醬好邪惡🤣表面糖漿味道苦中帶點總結:行街行到攰攰地,想搵個地方hea下飲杯野食個cake既話係好地方😉甜品既賣相都好靚,好岩打卡
上網見到好多人推薦呢間,心郁郁搵埋朋友一齊上去試☺️
✏️鐵觀音巴斯克芝士麻糬蛋糕 $55
鋪滿好多鐵觀音茶係上面,茶味好濃,食落雖有芝士但唔會好膩
,味道同中間既麻糬都幾夾👍🏻
✏️Tiramisu $65
焦糖雞蛋布丁 $45
口感夠香滑,浸住滿滿既焦糖醬
好邪惡🤣表面糖漿味道苦中帶點