2023-04-16 248 views
今日行旺角發現上海街商場天台有間靚靚Cafe 🏜 【 蟲二Poachh 】由百年唐樓活化商場頂樓天台全層,室外空中花園周圍有好多植物包圍住 🌵 室內有精美壁畫 裝修非常有心思,環境舒服好適合同朋友慢慢坐Chill下下午時間搵地方坐下食少少野,我同朋友就叫沙律同甜品試一試 😋 🥗 自家製黑啤農夫包配沙律挪威煙熏三文魚 x 薯蓉 x 煎日本蛋自家製黑啤乳酪紅莓農夫包,農夫包外皮香脆,包身好軟熟帶有淡淡紅莓味甜甜地,三文魚砌成一朵花大大塊 🐟 配埋薯蓉同煙熏三文魚一齊食,口感好有層次,沙律用上自製杏脯醬沙律醋,感覺好清新,另外有流心蛋全個好豐富 超推介 - 甜品🥞 伯爵茶麻糬傳統班戟Pancakes有伯爵茶味之餘有煎茶嘅回甘,茶味好香濃,班戟中間有煙韌嘅麻糬,配埋上面焦糖海鹽醬,鹹鹹甜甜超好味 ❤️ 有雲呢拿雪糕同水果,好想再食多一個 🙌上甜品嘅時候,有張小卡仔教你點樣品嚐個Pancakes,我真係有跟住一口一口試 😆🌟 班戟記得要預早落單,因為即時新鮮人手製作,需時20-30分鐘 🍹 柚肉檸檬蜜梳打 (凍)飲到好新鮮柚肉加埋檸檬味,酸酸甜甜好清新解渴☕ 桂花烏龍 (熱)聞到好清香嘅桂花味,隨
裝修非常有心思,環境舒服好適合同朋友慢慢坐Chill下

🥗 自家製黑啤農夫包配沙律
挪威煙熏三文魚 x 薯蓉 x 煎日本蛋

自家製黑啤農夫包配沙律

超推介 - 甜品
🥞 伯爵茶麻糬傳統班戟

伯爵茶麻糬傳統班戟

🍹 柚肉檸檬蜜梳打 (凍)
飲到好新鮮柚肉加埋檸檬味,酸酸甜甜好清新解渴

柚肉檸檬蜜梳打

☕ 桂花烏龍 (熱)
聞到好清香嘅桂花味,隨時間慢慢滲出紅茶嘅味道,好適合女仔暖飲養身,配有茶壺保溫好貼心

自家製黑啤農夫包配沙律
柚肉檸檬蜜梳打