呢間麻辣香鍋地理位置優越, 喺朗豪坊附近,最近超級鍾意食川菜嘅我當然要試吓啦<招牌香鍋|微辣|麻辣>海蝦$56小酥肉$48沙白$46蓮藕$28豆皮$28既然餐廳名叫得麻辣香鍋,當然要嗌招牌菜式!乾鍋夠鑊氣,醬料味道豐富,配料炒得好香,香辣惹味香,蝦肉彈牙鮮甜,沙白無沙之餘都幾多,小酥肉唔會好厚粉啖啖肉💕蓮藕爽脆, 整體質素在水準之內<籐香雞> $66我哋嗌左一個冷盤,籐香雞肉質嫩滑,不過椒麻感再重手啲會更好<酸菜炒鯛魚> $98平時好少食酸菜炒鯛魚,所以嗌黎試吓。鯛魚肉薄嫩滑、彈牙,不過略有少少碎骨,除咗鯛魚肉,仲有三色椒同洋蔥伴炒,醬汁味道唔會過酸,個汁送飯食唔錯<百香果檸檬茶> $36酸甜,加了青檸令層次更豐富<金橘檸檬茶> $28相比百香果檸檬茶會較甜,清爽開胃

<招牌香鍋|微辣|麻辣>
豆皮$28
招牌香鍋
招牌香鍋

<籐香雞> $66
我哋嗌左一個冷盤,籐香雞肉質嫩滑,不過椒麻感再重手啲會更好
籐香雞
籐香雞

<酸菜炒鯛魚> $98
酸菜炒鯛魚
酸菜炒鯛魚

<百香果檸檬茶> $36
酸甜,加了青檸令層次更豐富
<金橘檸檬茶> $28
相比百香果檸檬茶會較甜,清爽開胃

Type of Meal
Dinner