2021-09-18 29 views
今日同朋友搵左一間樓上鋪食好西 雖然地點唔屬於旺角中心地帶 中,但一啲都唔難搵。今次我地揀呢間樓上鋪叫*美味故事*,上到去地方好闊落,店員安排我地坐榻榻米,自成一角都幾舒服,拿拿臨叫野食填肚。首先黎杯Welcome drink 西瓜沙冰黑松露野菌什菇意粉($118)一放上枱,黑松露味香到呢😍意粉彈牙,份量夠兩個人食。另外叫左個dinner set ($228)原隻去骨春雞配煙肉酸忌廉焗薯:大大隻雞肉嫩多汁 兩個人都食唔晒😚焗薯配酸忌廉超好食😍蒜蓉包:夠脆口寒天海藻沙律:海藻口感好新奇紫菜雞卷:食落完全唔似食緊雞,口感有少少似食緊司華力腸,幾特別👍🏻湯叫左一個蘑菇湯一個南瓜湯!水準以上,南瓜湯好入味飲品方面叫左橙味水果茶同埋白桃藍蝶花最後食咁多野都係$420左右抵👍🏻人均:$210Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢

黑松露野菌什菇意粉($118)
一放上枱,黑松露味香到呢😍意粉彈牙,份量夠兩個人食。

另外叫左個dinner set ($228)
蒜蓉包:夠脆口
寒天海藻沙律:海藻口感好新奇
湯叫左一個蘑菇湯一個南瓜湯!水準以上,南瓜湯好入味
飲品方面叫左橙味水果茶同埋白桃藍蝶花

最後食咁多野都係$420左右抵👍🏻