2024-11-10
今次我嚟到旺角呢間西餐廳,原來就係甜品店甜牙牙的西餐廳,聽朋友講餐廳嘅食物質素真係好高,而且價錢又抵食!環境又舒服,服務態度又好好,係一間值得推薦嘅西餐廳。今次我就特登過嚟試吓佢。🤣**蘑菇湯**個湯好creamy呀,飲落去有陣陣蘑菇嘅鮮味,仲帶少少嘅甜味,完全唔會覺得膩。上面仲有少少忌廉同埋啲香草碎,令個湯嘅味道更加豐富,真係飲到唔夠喉呀。🍄🟫**蒜片炒安格斯牛柳粒**呢個牛柳粒真係不得了,係我推薦菜式。牛柳粒煎到啱啱好,外脆內軟,咬落去肉汁豐富,而且完全唔韌。配埋超級香脆嘅蒜片,蒜香同牛肉嘅鮮味完美融合,簡直係一絕!🐮**蝦汁大蝦意粉**呢個意粉嘅醬汁好特別,係用蝦頭熬製嘅蝦汁,所以個味好濃郁,充滿蝦嘅鮮甜味!意粉煮得啱啱好,唔會太淋,口感一流!而且蝦都好大隻,爽口彈牙,每啖都食到大大隻蝦,超滿足!🦐**檸檬烤雞**佢哋雞肉首先會用新鮮檸檬醃製,所以醃得好入味,而經過烤煮之後皮脆肉嫩,雞肉好juicy,完全唔會乾!檸檬嘅酸味同雞肉嘅鮮味完美結合,酸酸甜甜嘅,好開胃!🐣**焦糖布丁**呢個布丁真係好好食呀。焦糖脆卜卜,布丁滑溜溜,入口即溶,而且蛋味非常之香!甜度啱啱好,唔會太甜,食
**蘑菇湯**
**蒜片炒安格斯牛柳粒**
**蝦汁大蝦意粉**
**檸檬烤雞**
**焦糖布丁**
呢個布丁真係好好食呀。焦糖脆卜卜,布丁滑溜溜,入口即溶,而且蛋味非常之香!甜度啱啱好,唔會太甜,食完唔會覺得膩!🍮
**紅棗枸杞玫瑰茶**
紅棗同枸杞嘅甜味同玫瑰嘅香味完美融合,飲落去好舒服,仲有養顏嘅功效添。係一個好relaxing嘅飲品選擇!☕️