2021-03-26 2427 views
疫情開始受到控制,終於有得食返晚市啦。友人就約我黎到呢一間食蒸氣火鍋既餐廳食晚飯!點解簡呢一間呢?原因係睇到op食評覺得好抵食,又有得食海鮮!星級大鮑魚蒸氣鍋套餐首先黎咗個湯先,6小時原盅燉湯 蟲草花燉雞腳湯飲落冇味精,足料!係飲緊湯嘅途中,海鮮就來到啦!包括有鮑魚,聖子,大刀貝,蜆,蝦🦐唸住問吓每一樣要蒸幾耐嘅時候,侍應哥哥就將海鮮放到蒸鍋裏,原來呢度有專人幫你蒸!十分體貼唯一我要做嘅就係專心食!海鮮呢就全部都好新鮮!個人就推介大刀貝,又大隻又冇沙又唔腥食完海鮮仲有個任食安格斯牛!一口肥牛size 不過食完海鮮都飽飽地,冇再嗌第二轉事關仲有個八寶飯食~八款配料係一開始簡既咁我哋就揀咗 瑤柱牛粒,雞軟骨肉餅,銀魚仔,土魷C,臘腸,南瓜,秋葵同豆腐卜啱啱好每人兩碗,雞軟骨肉餅好特別!第一次試都係!最後仲有個蒸糕,紅棗糕,薑汁糕,黑糖糕,燕麥糕,中間黑蚊蚊嗰個就係流沙包,個人推薦燕麥糕!淡淡的燕麥味又軟綿綿正

星級大鮑魚蒸氣鍋套餐
首先黎咗個湯先,6小時原盅燉湯 蟲草花燉雞腳湯
飲落冇味精,足料!

唯一我要做嘅就係專心食!

海鮮呢就全部都好新鮮!個人就推介大刀貝,又大隻又冇沙又唔腥

事關仲有個八寶飯食~八款配料係一開始簡既
啱啱好每人兩碗,雞軟骨肉餅好特別!第一次試都係!

2021-03-04
Type of Meal