2023-07-12
走過十萬八千里找到你 @somedayoronedaycafe📍杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖.旺角人氣打卡cafe 走過十萬八千里找到你登陸港島杏花新城~ 餐廳提供多款主食:意粉、意大利粉、肉類,佢哋嘅午/晚餐set好抵食,最貴個set都只係大約200幾蚊,包哂餐湯及特選飲品,性價比高!餐廳更擁有落地大玻璃,透光感強~.🦀 軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉 $98: 軟殼蟹炸至金黃香脆,黑松露忌廉醬好creamy,散發淡淡黑松露香,加入雜菇令口感更豐富~🍝 帶子蟹膏蟹肉意大利粉 $88: 帶子口感柔軟,蟹肉份量夠多,每啖都食到一絲絲蟹肉,意粉醬濃稠,伴入濃濃蟹膏,又夠creamy~🖤 凍手工黑芝麻 $46: 鮮奶伴入超濃黑芝麻,黑芝麻味濃郁,好match~🍫 香蕉朱古力奶昔 $58: 夏天緊係要飲番杯smoothie,香蕉伴入朱古力,仲飲到粒粒朱古力同沙冰,又唔會覺得好甜~
📍杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖
🦀 軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉 $98
軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉
軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉
🍝 帶子蟹膏蟹肉意大利粉 $88
帶子蟹膏蟹肉意大利粉
🖤 凍手工黑芝麻 $46
: 鮮奶伴入超濃黑芝麻,黑芝麻味濃郁,好match~
凍手工黑芝麻
🍫 香蕉朱古力奶昔 $58