2024-04-03
/主打用韓國進口食材嘅韓國餐廳,之前食過佢哋荃灣分店,今次經開旺角分店試下係咪都係咁正。大邱辣醬無骨雞 $128@😻超推薦😻呢隻無骨炸雞啱晒唔想吐骨嘅我😂,微微辣而且唔厚粉,肉嫩滑得黎入味又唔油膩:仲有甜甜地嘅炸蕃薯條真係超滿足。醬豬蹄 $258 😻超推薦😻超軟腍的肉咸香十足,特製醬汁分別有偏辣又香口的燈色,而啡色嘅係BBQ醬,豬蹄肉沾上食甜甜哋好岩我口味。白切五花腩 $288 燜好嘅五花腩係由韓國直送,再用蒸鍋上枱,每件厚度十足,肉又嫩又juicy,蒸氣更keep到肉質水份同柔軟度,所以蒸好耐都唔乾,韓劇裏成日出現的下酒菜,香港終於食到喇!農家鮮泡菜 $38食韓國野點可以少左泡菜,清脆爽口,酸酸辣辣好開胃。巨峰乳酸梳打 $96/2杯清甜的巨峰提子mix乳酸梳打,最鍾意飲飲下食到粒粒爆珠,超級爽呀!Yadllie Plate @yadllie_plate 旺角西洋菜南街1號兆萬中心11樓..... ...
大邱辣醬無骨雞 $128@😻超推薦😻
醬豬蹄 $258 😻超推薦😻
白切五花腩 $288
農家鮮泡菜 $38
食韓國野點可以少左泡菜,清脆爽口,酸酸辣辣好開胃。
巨峰乳酸梳打 $96/2杯
Yadllie Plate @yadllie_plate