💎總評分:8.5/10-旺角一向食肆雲集,無論街邊小食定餐廳堂食都有數唔完嘅選擇,疫情期間就唔好掃街喇🙈,聽聞餐廳嘅老闆曾獲得「環球廚神國際挑戰賽」獎項🎖️,呢日經過小店,見到室內環境乾淨企理,食物望落健康,就決定入去一試。中午lunch set中等價位,多款飯同米線選擇,仲有健康湯水,今次小編就試左佢地個二大套餐👩🏻‍❤️‍👨🏻。⭐二人套餐 $268⭐1️⃣ 是日前菜1款 2️⃣ 煲類主食1個3️⃣ 自選小菜1款4️⃣ 是日甜品2個5️⃣ 白飯2碗5款煲包括招牌酸菜魚煲🐟、藥膳黃酒雞煲🐔、潮式蘿蔔牛腩片煲🐮、四物肉骨茶煲🐷,同小編揀嘅濃湯花膠雞煲🍲。小菜多達19款,前菜同甜品就無得揀每日唔同,細食嘅話3個人share都夠。🍽️ 濃湯花膠雞煲 🍽️店員好細心咁幫我地set好個爐,個煲一路滾一路傳出香味,有儀式感得嚟慢慢食都唔會變凍👍🏻。開始先飲啖湯,雞味香濃,清甜無味精,值得一讚湯面上唔係好油,感覺健康可以完全飲晒💚。成個煲好足料,雞件墊滿成個煲底,keep住咁煲都口感嫩滑🐣,木耳吸收晒湯水嘅精華,面頭嘅花膠份量真係唔少,值回票價🤑,食完個煲成個人充滿骨膠原。🍽️ 柚子蝦球 🍽️蝦球都算大隻而且份量唔少🦐,炒得香口彈
💎總評分:8.5/10

5️⃣ 白飯2碗
濃湯花膠雞煲二人套餐
🍽️ 濃湯花膠雞煲 🍽️
🍽️ 柚子蝦球 🍽️
蝦球都算大隻而且份量唔少🦐,炒得香口彈牙,柚子醬嘅調味啱啱好,酸酸甜甜嘅醬汁食落特別開胃😋,送飯一流。
柚子蝦球
🍽️ 雪耳桃膠糖水 🍽️
小編怕肥唔鐘意太甜嘅糖水🍮,呢個雪耳桃膠作為飯後甜品有驚喜,味道比較清淡唔會太甜,每啖都食到雪耳同桃膠,滋潤解喝🥰。
雪耳桃膠糖水
雖說旺角多美食,但想搵啲食得健康又無罪惡感嘅就選擇有限,難得揾到間好味又抵食嘅當然要推介💪🏻。除左性價比高嘅lunch set / 二人套餐之外,單點菜式賣相有心思😌,絕對值得推介。
Other Info. : 🚗 揸車朋友應該知旺角咪錶位有限又成日抄牌,若然唔想搏,安全起見泊喺朗豪坊行過黎都近。
2022-02-11
$140 (Lunch)
濃湯花膠雞煲二人套餐
柚子蝦球