2023-08-21 62 views
係旺角睇完戲,又到lunch time,咁岩手機碌到有人推介呢間cafe,咁就試一試。呢間cafe係地鐵站出黎都要行一段時間,都真係幾隱世。Cafe門面好靚,勁有夏日feel。裡面環境都好舒服,樓上仲有一層,不過我坐係地下個層,亦無走上去。紐西蘭藍鱈魚柳漢堡 $88睇menu見到魚柳勁大塊,結果上到枱竟然都咁大塊,無諗過,以為上枱塊魚柳會打個7折😂魚柳炸得非常香脆,咬落有聲,魚肉雪白鮮嫩,同他他醬配搭得好好食🤤薯條香脆甘香,炸得脆卜卜,好好食。跟餐熱桂花烏龍茶,桂花味好濃厚,配埋烏龍茶少少澀澀地,好有回甘的感覺🥰盛夏舒緩組合 $108(煙肉帶子焦糖菠蘿沙律杯配薄何青檸檬油醋、晴王提子茉莉花果凍、夏日手藝小調)呢個組合真係好抵,仲要有個400g的保濕啫喱送,勁大罐勁重😆沙律杯外觀非常精緻,所有食物都一層層擺好,一上枱就喪打卡🤣沙律杯的煙肉帶子煎得好好,煙肉唔會好乾,食落帶少少juicy,帶子柔軟鮮甜,煙肉的鹹味仲帶起左帶子的鮮味,好好食😋焦糖菠蘿非常香甜,而且無渣,粒粒黃金色好漂亮。菠蘿下面有西瓜同蕃茄,都好清甜,最底的沙律菜食到好新鮮,配埋沙律汁味道清爽。晴王提子茉莉花果凍的果凍食到好

紐西蘭藍鱈魚柳漢堡 $88

盛夏舒緩組合 $108

沙律杯外觀非常精緻,所有食物都一層層擺好,一上枱就喪打卡🤣

晴王提子茉莉花果凍的果凍食到好香濃的茉莉花茶味,不用配其他野都好好食。提子爽脆香甜,不愧係晴王😍中間的係薑味雪糕,明明睇相無雪糕🤣雪糕薑味都幾濃郁,同果凍一齊食味道好有層次☺️

夏日手藝小調揀左草莓鮮奶,menu話有鮮草莓果蓉、牛奶、蜂巢脆餅、雪燕。上枱時見到杯底有大量的草莓果蓉,搞勻飲會飲到好濃郁的草莓味,同時每一啖都飲到好多雪燕碎。蜂巢脆餅浸係奶入面浸左好耐都仲keep住咁脆,食落好甜,亦好痴牙🤣

想講餐廳職員非常貼心,見我不停影相,竟然提供道具,擺低左水泡同水泡造型的杯墊,我影得超開心🥰多謝~

小點角落 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下4號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準