2021-09-20
美味故事 (旺角)座位之間都有距離,坐得舒服,而且仲見到有啲樂器,可能時不時會有live band performance。一入座店員就會上welcome drink,今日係西瓜沙冰,咁熱既天氣之下,呢杯飲品真係好消暑。睇完menu就可以scan QR code order嘢食。 。🌟 1人餐 $228就咁睇價錢可能會覺得有啲貴,但原來一人set包咗好多嘢,包括 湯+沙律+小食+主菜+配菜+飲品。。🌟南瓜湯南瓜味好濃好杰,唔係好水個種湯。。🌟煙三文魚薯仔沙律&菲達芝士波波卷幾鍾意波薯仔蛋沙律,調味啱啱好。波波卷唔係好食得出係咩嚟,不過個口感幾特別。。🌟慢煮美國安格斯西冷 配墨魚汁冷面因為係慢煮,所以唔使揀幾成熟,表面略略煎過,裏面仲係粉紅色,肉質幾嫩,配埋黑椒汁一齊食仲好。冷麵嘅味道偏淡,表面撈左啲芋頭絲,口感唔錯,分量唔算好多。。🌟黑松露野菌什菇意粉 $118意粉都落咗幾多黑松露醬,所以黑松露味道都幾重,比起出邊嘅忌廉味就淡啲,不過食落就唔會咁油膩。意粉嘅份量都幾多。。🌟tiramisu $35咖啡味唔係好重,海棉蛋糕鬆軟,cream都好滑,好食。🌟荔枝藍蝶 +$18🌟綠茶拿鐵 +$
🌟 1人餐 $228
🌟南瓜湯
南瓜味好濃好杰,唔係好水個種湯。
🌟煙三文魚薯仔沙律&菲達芝士波波卷
🌟慢煮美國安格斯西冷 配墨魚汁冷面
🌟黑松露野菌什菇意粉 $118
🌟tiramisu $35
咖啡味唔係好重,海棉蛋糕鬆軟,cream都好滑,好食
🌟荔枝藍蝶 +$18
🌟綠茶拿鐵 +$20
兩杯飲品都唔錯唔會太甜,荔枝比較清甜,綠茶就濃郁啲。
📍旺角彌敦道732號寬成樓1樓
#foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #香港美食 #美食 #食 #食べスタグラム #食好西 #topcitybiteshk #topcitybites #hkfood #hkeat #hkig #良心小店 #黃店 #黃色經濟圈 #打卡 #旺角 #旺角美食 #旺角黃店