2023-10-08
地址一旺角砵蘭街99號地下店舖名稱一越發地道河內料理環境/設施一坐嘅地方唔多,地方小店特色一越南牛柳牛丸粉人均價格 $100-150評分-8/10剛剛11:45出到旺角,都諗緊食咩之際突然諗起愈發,兩年前朋友介紹,一直都食唔到因為每一次都排長龍,令我唔放棄,見時間仲有15分鐘,即刻急步行去當時前邊已經有四個人,我排第五個大概11:55老闆行出嚟幫我哋登記,第一輪成功進入舖頭嗌咗碗牛肉湯河粉,一杯凍咖啡,此時此刻門口已經有10幾人喺度排隊等第二輪質素方面,人情小店,因為想做多單生意逼人哋搭枱,佢寧願安全第一唔搭枱,叫客人再等一等等第二輪再入,依方面抵讚!食物方面,嗌咗個招牌牛柳牛丸粉,佢會跟一個油炸鬼小食,湯底佢唔屬於濃郁,清湯有牛肉湯味,牛肉一流,同埋佢個牛丸非常非常非常之好味,牛肉味超重,係我最鍾意食嘅牛丸味道,加上好多蔥花,令到成碗粉生色不少,咖啡非常香濃,超重咖啡味,係越南咖啡
店舖名稱一越發地道河內料理
環境/設施一坐嘅地方唔多,地方小店特色一越南牛柳牛丸粉
人均價格 $100-150
評分-8/10
喺度排隊等第二輪
質素方面,人情小店,因為想做多單生意逼人哋搭