2020-12-08 148 views
油尖旺吃貨系列🎏 — 🐛蟲二🐛一早已經聽過”蟲二”呢一間餐廳嘅大名😤梗係要來朝聖一下啦🤫 位於朗豪坊附近非常方便 一上到黎就見到有室外嘅坐枱感覺非常chill 🌃 所以梗係揀喺出邊坐啦😏美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔹 一汁三菜便當 $150(主菜選擇: 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆)佢嘅主食唔多主打嘅就係呢一個便當🍱 主食方面就選擇左呢一個漢堡扒 食落都算Juicy 而且味道都唔差👍🏻 飯方面都幾特別 佢跟餐會比一張小小嘅紙仔你話俾你聽點樣食佢嘅茶漬飯😂 感覺好似可以一路食一路玩咁都唔錯嘅💁🏻‍♂️ 不過老實講佢嘅嘢食就絕對唔值呢個價錢🤢 個人覺得有啲貴🔹 Set Cheese Cake (原味) $25跟餐亦都可以加錢配呢一個芝士蛋糕 雖然佢有抹茶味揀不過我哋就揀咗原味🍰 食落去佢嘅芝士味都幾濃郁 係典型嘅日式芝士蛋糕🧐 toppings 就有提子同埋蘋果 食到漏嘅時候就可以食生果中和下😛 如果加錢$25 嚟講呢一個芝士蛋糕性價比都尚算可以🙇🏻‍♂️🔹 伯爵茶傳統班戟 $85佢呢一隻班戟並唔係日式嘅厚hot
油尖旺吃貨系列🎏 — 🐛蟲二🐛

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔹 一汁三菜便當 $150
(主菜選擇: 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆)

🔹 Set Cheese Cake (原味) $25

🔹 伯爵茶傳統班戟 $85
佢呢一隻班戟並唔係日式嘅厚hotcake 而係美式比較薄身嘅pancake🥞味道方面就比較甜 不過都好彩有唔少生果同埋雪糕中和一下😛 其實佢係唔差嘅 不過食到最尾好似有啲類似麻薯嘅物體🤢 食落口感配搭就有啲怪 同埋有啲甜到漏🙈 如果冇咗嗰舊麻薯嘅話就更加好😂

✅ 要讚嘅當然係佢嘅環境👍🏻✨ 露天嘅座位係呢啲天氣之下非常適合同朋友嚟吹吓水 感覺到非常chill🤤 加上係良心店舖值得一讚‼️

❌ 主食嘅性價比其實唔算太高🤢 而且有最低消費每人都要食$100 大家都要留意番💸 同埋某一位職員嘅態度都唔算太好 呢點就要扣少少分啦🙁
一汁三食飯盒
伯爵茶傳統班戟