Sky726

旺角靚景平民價法國菜🤍-👀沒有立場資訊-🐽慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 ($188)未食已經聞到好香,因為係慢煮嘅關係,豬肉係好靚嘅粉紅色,肉嘅表面煎得夠香脆,連側邊少少嘅肥肉都煎得好香而且入口即溶,加埋少少黑醋汁一齊食,令到味道更豐富有層次之餘仲可以解膩,而且豬肉味都好夠濃,推薦😚至於牛肝菌醬就更加提鮮,不過就冇黑醋汁惹味!🍅流心水牛芝士伴番茄 ($128)除咗最常見嘅紅蕃茄仲有青蕃茄同黃蕃茄,紅蕃茄同黃蕃茄嘅蕃茄味會濃啲,青蕃茄就會清爽啲,全部都幾新鮮🫶🏻另外黑醋汁好香,酸酸甜甜幾開胃,加埋帶有淡淡芝士味嘅水牛芝士,作為開胃菜一流,夠refreshing🤍同埋水牛芝士嘅口感好特別,外層會比較煙靭有口感,內層就會比較軟同埋帶有奶香,啱晒鍾意食芝士嘅小編👀不過美中不足嘅係芝士唔係好夠流心~🦞燒古巴龍蝦尾伴紅花忌廉扁意粉 ($288)龍蝦尾好大條,味道好鮮而且好香龍蝦味,夠爽口同彈牙🤓意粉嘅熟度啱啱好,夠口感之餘唔會太腍,另外仲有啲野菌,加埋忌廉同牛油嘅香氣,味道幾豐富🤍不過個人覺得紅花忌廉嘅味道可以再出少少~餐廳嘅環境同埋裝修都好有氣氛,而且夜景真係幾靚,冇諗過喺旺角都可以有
旺角靚景平民價法國菜🤍
👀沒有立場資訊
🐽慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬 ($188)
至於牛肝菌醬就更加提鮮,不過就冇黑醋汁惹味!

🍅流心水牛芝士伴番茄 ($128)

🦞燒古巴龍蝦尾伴紅花忌廉扁意粉 ($288)
龍蝦尾好大條,味道好鮮而且好香龍蝦味,夠爽口同彈牙🤓
不過個人覺得紅花忌廉嘅味道可以再出少少~

餐廳嘅環境同埋裝修都好有氣氛,而且夜景真係幾靚,冇諗過喺旺角都可以有景色咁唔錯嘅餐廳🥰

而且員工幾好人同埋幾細心,收碟速度都好快之餘,亦都有好貼心咁樣提醒我哋嗌邊啲菜式可能要等一等,值得一讚~
小編同朋友本身仲想食甜品,因為見到隔離枱嘅火焰朱古力球好吸引🤣但係因為我哋最後太飽所以冇叫到,下次可能會想再試下!

味道 9/10
人均消費 $330💰
📍Sky726
旺角彌敦道726號25樓
2022-06-26
$330 (Dinner)
  • 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬