6 day(s) ago
成日經過旺角中心行街,發現原來呢度開左一間Miss Tira。佢地專賣現切Tiramisu,而d口味都幾有特色。最近12月佢地推出左限定口味既蛋糕,賣相都幾得意。[迪拜開心果巧克力提拉米蘇]🇭🇰HKD68表層鋪滿口感酥脆既開心果巧克力,睇落好似草皮地😆,食落口感幾特別。內裡手指餅乾吸收左Baileys 同咖啡酒香氣,又配埋咖啡奶凍粒,口感豐富。[熊仔水果軟糖提拉米蘇]🇭🇰HKD68其實佢係一款水蜜桃草莓口味蛋糕,內裡蛋糕食落係傳統既水果蛋糕🍰,感覺較實在。入面仲放左朱古力脆豆、糖針、熊仔軟糖,色彩繽紛,賣相都幾靚。依家仲會免費送可愛熊仔蠟燭同聖誕🎄草球,夠哂聖誕氣氛。[辛辣麵提拉米蘇 ]🇭🇰HKD68蛋糕竟然加左辛辣粉😂忌廉食落鹹鹹地,帶少少辣。裡面既Tiramisu係傳統手指餅加左Bailey同咖啡酒,而滴管係裝左辛辣麵湯底,加埋落蛋糕都更鹹香!表層辛辣麵用左牛油烤過,口味都幾創新😂。[韓式栗子提拉米蘇]🇭🇰HKD68表頭有一大粒栗子🌰,而內裡係係傳統Tiramisu口味,中間仲夾左低糖栗子粒,幾有口感👍🏻。[青提冷萃茶提拉米蘇]🇭🇰HKD68青提子配冷萃茶食落味道較清新,蛋糕係海綿
[迪拜開心果巧克力提拉米蘇]🇭🇰HKD68
[熊仔水果軟糖提拉米蘇]🇭🇰HKD68
[辛辣麵提拉米蘇 ]🇭🇰HKD68
[韓式栗子提拉米蘇]🇭🇰HKD68
[青提冷萃茶提拉米蘇]🇭🇰HKD68
青提子配冷萃茶食落味道較清新,蛋糕係海綿蛋糕,夾層都放左滿滿青提粒,呢款都唔錯😌。
[椰汁紫米露麻薯提拉米蘇]🇭🇰HKD68
呢款口味口感好特別,表面用左軟糯香甜紫米夾心
。滴管裝左椰汁 🥥,加埋一齊食就更香甜🙂。表頭仲放左兩舊幾可愛既紫糯米。切開中間,原來入面放左麻薯,煙煙韌韌咁,好有口感。