2020-04-14 312 views
係旺角番工,想食車仔麵,就上網搵下附近有咩黃店有車仔麵食,俾我搵到呢間豐味車仔麵。佢個門面真係整得好靚,係門口未入去已經會俾佢吸引,加上門口貼左「支持全面封關」,更加令我想入去支持下!入到去,鋪頭唔大,位置唔多,但食車仔麵黎講,佢既裝潢都幾靚幾特别,枱枱櫈櫈坐落都好舒服。價錢算係中等,但食物質素係幾高,今次叫左個三餸麵,個人黎講係幾鍾意!冬菇牛筋滷水蛋烏冬 (冬菇汁湯底) ($42)推介指數:9/10冬菇牛筋都燜得好淋,我個人係鍾意淋小小既冬菇同牛筋,感覺好易入口,口感會更好,今次就正中要害,呢2樣餸我都俾滿分!而滷水蛋就無乜驚喜,不過不失,覺得可以再重味一點!本來想叫清湯,但夥計問我要唔要試下個冬菇汁湯底,佢話好食好多,咁梗係要試下!果然,食落清甜得黎冇乜味精味,真係好好味!但佢餐單上面係無的,我個人幾鍾意果種味,建議大家可以試一試!烏冬方面都就正正常常啦,都幾彈牙唔會浸軟晒。但成個車仔麵既配合都係十分有驚喜!42蚊可能係算係有小小貴,但係呢一區,同埋入到去個環境,會覺得係好衛生,坐得好舒服。市面上有d唔洗30蚊就食到碗,但環境衞生都好差,食物質素亦唔高。俾42蚊我覺得都係抵,仲要係
佢個門面真係整得好靚,係門口未入去已經會俾佢吸引,

加上門口貼左「支持全面封關」,更加令我想入去支持下!

冬菇牛筋滷水蛋烏冬 (冬菇汁湯底) ($42)
冬菇牛筋滷水蛋烏冬 (冬菇汁湯底)

推介指數:9/10

口感會更好,今次就正中要害,呢2樣餸我都俾滿分!

而滷水蛋就無乜驚喜,不過不失,覺得可以再重味一點!
果然,食落清甜得黎冇乜味精味,真係好好味!

烏冬方面都就正正常常啦,都幾彈牙唔會浸軟晒。
但成個車仔麵既配合都係十分有驚喜!

42蚊可能係算係有小小貴,但係呢一區,

同埋入到去個環境,會覺得係好衛生,坐得好舒服。
俾42蚊我覺得都係抵,仲要係支持黃店!

係旺角出沒開既朋友就去支持一下啦!
2020-04-09
$42 (Lunch)
冬菇牛筋滷水蛋烏冬 (冬菇汁湯底)
  • 車仔麵