2024-02-25 95 views
情人節食厭咗西餐🤣?今年就決定同男朋友食佢最鍾意食嘅鰻魚飯啦😗!餐廳雖然唔係好多張枱,但番枱速度都算快,等咗大約半個鐘頭到啦🥹~要讚嘅係,呢間小店拎完飛係可以scan QR code睇吓自己排到邊,方便我邊行街邊等食飯🤣~嘢食都唔錯嘅,所以要同大家分享吓呀😉~✨蒲燒鰻魚拼牛舌芯飯 $118作為鰻魚專門店,用備長炭燒嘅鰻魚的確好重炭燒味、牛舌好腍,好味!啲鰻魚同平時食開嗰啲唔係好同,比較有口感啲,但佢唔係硬或者韌嘅👍🏻!餐牌嘅圖片冇顯示有溏心蛋🥚,俾咗個驚喜我😄~溏心蛋好流心~好好味 !不過食呢個蒲燒鰻魚嘅時候真係要小心啲😥,一邊食都發現有幾條好大嘅鰻魚骨,挑骨個方面真係要再進步呀🥹✨鰻魚蛋包飯 $108蛋包飯賣相好靚~係標準嘅日式旋風蛋做法~要讚嘅係~佢用咗番茄醬加埋粟米做炒飯底,同埋啲蛋一齊食好夾😍!不過略嫌個番茄味重咗少少,主導咗成個味道😕~伴碟仲有比較少食嘅炸鰻魚骨,你冇聽錯,真係成條鰻魚骨切開咁樣炸😂!炸得勁脆卜卜,調味都幾甜,幾特別😌!P.S. 鍾意重口味嘅朋友仔~枱面有extra鰻魚汁可以加,不過我個人唔鍾意咁鹹,如果下次再食~我會嗌少汁了🥹CP價:🌟🌟🌟🌟Encore機會

✨蒲燒鰻魚拼牛舌芯飯 $118

✨鰻魚蛋包飯 $108

CP價:🌟🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸

🔖 #鰻一炭燒鰻魚飯 (旺角) @unagi_ichi
📞 24321388
🔍 旺角山東街84號地舖

#k_razyfoodie #k_razyfoodie日本菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常 #真實食評分享 #旺角餐廳推介 #拍拖好去處 #相機食先 #鰻一炭燒鰻魚飯 #蒲燒鰻魚拼牛舌芯飯 #鰻魚蛋包飯 #小心蒲燒鰻魚骨