今日去左旺角探朋友,佢帶我去一間之前youtuber介紹過的拉麵店。朋友話平時lunch hour店外已經排晒長龍,係我地預左要排隊的時候,卻人不多!不過一坐低後,人群陸續地多,到走果陣就真係見識到餐廳的威力!😂😂😂 一開始比佢玻璃窗上掛滿日式燈籠而吸引,入到店內亦充滿濃濃日式風味。不過餐廳位置不多,唔怪之得成日都要排隊啦!另外,服務員的態度友善,印象不錯。 ⦁濃厚蝦湯拉麵 $98包含日式叉燒,溏心蛋🍳,大量櫻花蝦🦐,京蔥和筍絲,份量十足。慢煮叉燒肉入口非常重肉味,而粉嫩顏色更加增進食欲。 ⦁炸日式餃子 $32整體上餃子🥟皮脆肉嫩,皮唔會太厚,入口多汁💦。 ⦁神匠蕃茄蝦湯沾麵 $128日式叉燒有焦香味,而且入口軟綿。冷麵第一啖食落去好有彈牙,在沾上濃濃的蕃茄蝦湯🍅🦐,好惹味。✨記得麵條在湯中唔好浸得太久,否則會失去彈性。

⦁濃厚蝦湯拉麵 $98

⦁炸日式餃子 $32
整體上餃子🥟皮脆肉嫩,皮唔會太厚,入口多汁💦。

⦁神匠蕃茄蝦湯沾麵 $128

濃厚蝦湯拉麵
炸日式餃子

2023-04-02
$140 (Tea)
濃厚蝦湯拉麵
炸日式餃子