占占酸辣米線🍜|旺角 重口味米線 流曬口水 必食炸墨魚春卷|😚我自己就真係非常之鍾意食米線呀,但係得來又夠飽肚,最重要平平地咁就一餐。今次就嚟到旺角試吓呢間喺小巷入邊嘅米線。聽講佢嘅炸墨魚春卷非常之好味🍜酸辣湯腩肉魚腐豬大腸米線 $52湯底方面,重口味人士一定會好鍾意,不過我覺得酸味可以再重啲。腩肉都幾入味,魚腐索晒啲湯汁,咬落去就爆曬汁。豬大腸都冇其他異味,都好軟,唔錯嘅OK。米線就偏向幼身啲嘅,比起食譚仔嗰啲闊度就再幼啲,但都幾彈牙🍜招牌三寶米線 $52招牌三寶米線就包左右沙嗲汁魷魚,沙嗲汁豬皮,同牛柏葉。我覺得佢嘅沙嗲汁味道都幾特別,因為從花生醬味之餘,味道仲係甜甜地。仲食得出啲花生碎,真係幾唔錯,推介俾大家清湯生菜 $20清湯生菜個湯一啲都唔清,重口味人士一定好鍾意,湯底仲有少少辣辣地咁炸墨魚春卷 $28炸墨魚春卷就一定係必食推介。佢外面嘅腐皮炸到好趣又好薄身,而入面嘅墨魚就好彈牙,味道都好夠鮮凍檸茶 $6
占占酸辣米線🍜
|旺角 重口味米線 流曬口水 必食炸墨魚春卷|