2017-12-03
今天約了2個朋友去旺角行街,順便慶祝生日。買了少少野食再行到14:00開始肚餓要食飯啦,星期日的旺角好多人,我哋去咗朗豪坊,就揀咗呢一間韓式食品店。門口有宋先生做代言人,非常之吸引。大家一齊衝過去話要食依間。⭐️星期六日係冇下午茶同中午餐嘅😢好似食緊晚飯咁個價錢。🤨個人覺得小貴。🤤但無計生日大哂佢就一入嚟就送咗兩個泡菜同蘿蔔。味道就都OK嘅,不過冇韓國咁好食。迷你雞蛋卷明太子($98)雖然已經係迷你,一上枱見到佢既份量都唔算迷你,好大份....厚厚既雞蛋包住惹味十足既明太子,可以同幾個朋友share,啲蛋都幾滑,中間仲夾滿左芝士同埋明太子,口感滿滿,必食之選。⭐️⭐️⭐️建議4人以上先好叫勁量版。金大人串燒拼盤 $189盤上有成6種雞件,啲肉質嫩口亦夠味,啲雞點完芝士再食都仲好食,個芝士味好重,而且都拉到絲又唔係太硬。值得一讚嘅係,佢啲雞係有啲係無骨㗎,個雞翼尖裏面係包住糯米飯。啱晒啲唔鍾意骨的人。有人會食埋個包,非常飽肚,不過外殼就有啲硬。芝士炒年糕伴拉麵 $108我覺得同想像中係有點出入,呢到既辣味唔太勁,甜味偏重左一點,岩啲唔食得太辣既人食,但係都係比較港式嘅味道。年糕吾好食。魚糕都ok
門口有宋先生做代言人,非常之吸引。
大家一齊衝過去話要食依間。
⭐️星期六日係冇下午茶同中午餐嘅
😢好似食緊晚飯咁個價錢。
🤨個人覺得小貴。
🤤但無計生日大哂
佢就一入嚟就送咗兩個泡菜同蘿蔔。
味道就都OK嘅,不過冇韓國咁好食。
迷你雞蛋卷明太子($98)
⭐️⭐️⭐️建議4人以上先好叫勁量版。
金大人串燒拼盤 $189
有人會食埋個包,非常飽肚,不過外殼就有啲硬。
芝士炒年糕伴拉麵 $108
年糕吾好食。
魚糕都ok 。
麵吾好食。
我唔知係失手定係點啦,呢個就真係失望啦。
食物:6/10
環境:7/10