2022-06-22 36 views
明爐烤魚bb辣係今晚既主菜,直接跳到結論就係好食加抵食。先講份量,其實細食啲既人黎講,2個人真係唔會食得哂。味道更加冇得彈,魚肉係鮮嫩既,但記得唔好太遲食,煲耐左冇咁滑。啲魚皮本身係煎到好香脆,加上本身既四川麻辣湯底係極惹味。個餐本身包左啲好易入味既配菜,例如豆卜,芽菜,仲要好好味好爽口既薯粉。萵荀係個四川辣汁入面浸住慢慢煲入哂味簡直就係一絕。我地另外加左以下配菜:美國肥牛唔會太肥但好有牛味,炸響鈴加上呢個湯底又係超正,自家制蝦丸啲蝦肉好爽口彈牙,鮮腐竹係好新鮮嫰滑同埋佢每片都好薄身,簡直係滑入口腔既感覺。以上既食物已經令到2個人極飽,因為呢度既野都真係幾足料抵食。