2020-11-10 863 views
環境好靚,有發光星星裝飾,而且放著韓國流行音樂,非常有氣氛。座位同枱都夠大夠寛廣,所以坐得好舒服,燈光微暗好浪漫帶點酒吧餐廳感覺,又岩好友飯聚。芝士王國~芝士炒雞 $328有炒辣雞年糕、韓國雞蛋卷、水牛車打芝士、泡菜、甜菠蘿、紫菜飯,非常豐盛。超多芝士,個鍋有一半係芝士,而炒雞份量亦夠多,超滿足。店員會幫忙拌勻溶左芝士,再放到炒雞上,方便我地進食。超豐富的芝士炒雞,用水牛及車打芝士,前者有拉絲效果;後者咸香滋味。炸雞加甜辣醬炒,好香好惹味。雞肉嫩滑有彈性,醬汁甜甜地微辣,拌芝士食可減辣又好味。年糕好軟好煙韌,非常好咬,卷著芝士同食,更加滋味。仲有韓國雞蛋好水嫩,甜菠蘿解膩,泡菜酸酸地好開胃,勁香麻油味的紫菜飯。炸蝦飯捲 $88扎實有麻油香的飯捲,餡料香脆炸蝦,肉質彈牙,仲有爽口醃蘿蔔同脆口青瓜及甘筍絲,加上軟綿濕潤雞蛋卷,口感豐富。Grapefruit ADE $34好清爽好refresh,西柚味突出,但唔會好酸,帶點甜易入口,又可消膩。

芝士炒雞

芝士王國~芝士炒雞 $328

超多芝士,個鍋有一半係芝士,而炒雞份量亦夠多,超滿足。

店員會幫忙拌勻溶左芝士,再放到炒雞上,方便我地進食。

年糕好軟好煙韌,非常好咬,卷著芝士同食,更加滋味。

炸蝦飯捲

炸蝦飯捲 $88