2024-06-29 314 views
今晚陪友人過來買野, 之後去吃晚飯, 揀左上海姥姥, 喜歡食上海菜的我倆😅 望住餐牌真係有d選擇😂困難症, 之後揀左黑🐷醋骨, 松🐟子魚, 欖菜肉鬆🫛四季豆, 上海肉鬆🍚炒飯, 鍋貼🥟擂沙湯圓, 友人用QR code落單, 等左一陣炒飯先上, 炒得唔錯唔算好油, 佢加左d豬🐽肉鬆, 所以食落幾香口, 之後來黑🐷醋骨, 原來一碟都幾多, 不過我覺得炸得太乾又骨多, 食落感覺好硬😅, 再來松🐟子魚, 真係N年前無食過, 份量真係超大😜下次二個人都係唔好叫, 炸得來都食到d魚味, 個汁酸酸甜甜幾開胃👍👍, 幾好食, 但適宜3-4人吃較好, 亦叫左🥟鍋貼, 又係好少食, 平時食蒸或湯餃多, 佢食落真係熱辣辣, 入面d肉餡😍都多, 食落都唔算好油, 欖菜肉鬆🫛四季豆, 食落好🤩野味, 豆亦無渣唔老, 不過就咸左dd同油左dd, 最後友人想吃甜品, 叫左擂沙湯圓, 又係好耐無食, 入面芝麻餡都唔係太甜🤭 大家喜歡上海菜都可以去其他分店試下😸
上海炒飯
黑醋骨