2019-10-23 179 views
銅鑼灣呢棟大廈好多嘢食,想同朋友食泰國菜就揀咗呢間。午飯時間嚟到呢度,有些位置唔太光猛,唔少窗都落咗窗簾布,鍾意較浪漫氣氛的情侶啱晒。午餐有set lunch叫,喺銅鑼灣呢個地段價錢絕對唔貴。我哋兩個人分別叫咗海南雞飯同椰漿焗飯,各自加咗8元配咗龍眼冰和椰汁紅豆冰兩款特飲。然後朋友話太耐冇食菜,就加多咗碟泰式蝦醬炒通菜。海南雞雖然有骨,但入味,配油飯美味。椰漿焗飯有雞肉、肉乾,同埋已刮出來的椰子肉,非常驚喜,朋友好鍾意食。蝦醬通菜夠惹味,送飯一流。椰汁紅豆冰有粒粒紅豆,龍眼冰的龍眼足料。加8元係物超所值。如果想飲番普通的凍飲,唔使加錢亦不俗。最後附送西米露糖水,為呢頓午餐劃上完美句號。此店周六lunch值得再試😊
銅鑼灣呢棟大廈好多嘢食,想同朋友食泰國菜就揀咗呢間。

海南雞雖然有骨,但入味,配油飯美味。
蝦醬通菜夠惹味,送飯一流。

椰汁紅豆冰有粒粒紅豆,

最後附送西米露糖水,為呢頓午餐劃上完美句號。

此店周六lunch值得再試😊