2014-08-03
睇戲前同媽咪快食一餐,最重要唔使排隊(星期六真係好難)去到見門口無人!即刻攞飛仔!門口放個雪櫃放蛋糕,色彩繽紛好吸引!等咗十分鐘有位!一張靠牆六人枱!一邊梳化!一邊木椅!可惜梳化皮已經爛咗!呢度無兒童餐具!入口好窄!我張枱在最尾,兩邊放枱椅之後我行入去要好小心,因為隨時撞到人!難得星期六都有下午茶餐,問侍應茶餐份量會唔會好細,侍應哥哥話差不多,所以叫三個茶餐分享,再叫多個沙律!(因為要留肚食甜點)叫咗:茄汁吞拿魚意粉(茶餐)--茄汁比較水汪汪,掛唔到上意粉,醬汁味道似「地X茄汁吞拿魚」,不過味道又唔差,如果杰身啲就好好多,意粉有咬口,唔會軟淋淋,蕃茄碎同吞拿魚好夾!菠菜蘑菇忌廉意粉(茶餐)--菠菜無怪味(三隻馬騮都肯食)蘑菇片煙韌,忌廉汁都係同樣問題,較水汪汪,味道唔錯!都係要杰身啲!廚師薄餅(茶餐)--上菜仲熱辣辣,尺寸唔大,薄批底,外皮好脆,芝士半溶,可以拉起一絲絲,配料唔多,只有三色椒絲同煙肉,煙肉焗到少許燶邊,好香脆,簡單已經好味,薄餅唔係鬥多材料,係要配搭得好!煙三文魚沙律--煙三文魚煙韌,正常,沙律菜新鮮爽口,沙律醬唔係好多,唔會浸住啲菜,配條焗脆麵包條,酸酸嘅蕃茄仔!面頭
煙三文魚沙律--煙三文魚煙韌,正常,沙律菜新鮮爽口,沙律醬唔係好多,唔會浸住啲菜,配條焗脆麵包條,酸酸嘅蕃茄仔!面頭有芝士粉!good!
朱古力蛋糕(兩件)--厚cream好滑,唔會過甜!朱古力味濃,蛋糕鬆軟!good!
餐飲熱檸茶--普通茶包沖!正常!
服務嘅男仔都幾勤快,明顯係新手,因為都要問其他店員,不過態度幾好!食物上菜好快到,餐廳無廁所,要行幾遠去商場廁所,唔係幾方便!