2022-06-19 331 views
一直想試佢哋嘅蛋糕。星期日去到,好驚喜地有位坐。真係勁多人,不過大部份嘅人都係去攞蛋糕。堂食嘅就唔係太多人。啱啱好坐滿。等攞蛋糕嘅人多到好誇張。起碼有二30個人長期企喺度。樓面只得兩個。所以基本上冇人執枱。我哋坐低嘅時候,要自己執返上一手嘅嘢。叫咗一個焦糖牛乳千層蛋糕,一個抹茶流心千層蛋糕,同埋一個香芋蛋卷。焦糖牛乳千層蛋糕有啲脆脆喺入面。OK好食。啲忌廉都幾油吓。係嗰種食完之後,你會feel到上顎有一浸油。但係都好食嘅。個抹茶流心千層蛋糕,好夠抹茶味。都幾甜下。如果少啲糖會好啲。個香芋蛋卷嘅香芋,係有一粒粒嘅香芋喺入面。唔知係咪特登。定係純粹打得未夠爛。我呢個唔係咁啱口味,因為自己鍾意一啲比較棉襪嘅香芋蓉。呢個就一嚿嚿…仲叫咗一個抹茶牛奶。覺得牛奶嘅味都好重,蓋過咗抹茶嘅味道。都有抹茶味,但係主要係牛奶味。適合一啲唔鍾意飲抹茶嘅人。

焦糖牛乳

流心抹茶

香芋蛋卷

2022-06-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
流心抹茶
  • 抹茶流心千層蛋糕