2024-09-08 1992 views
前日落單比錢訂八件餅,琴晚wtsapp我揀口味,今日中午wtsapp confirm我,點知下晝去到拎蛋糕果時先講冇我訂果d味。佢每日朝早都會係社交媒體網站講果日有咩味賣,又比我發現今朝出post都寫有果d味,問佢就講出post果陣冇留意冇抹黑板,咁點解中午wtsapp同我confirm果時唔一早講?咁我比錢訂黎做咩?😂極懷疑係冇留賣哂之後講大話!公道講翻蛋糕係好食嘅,之前都食過好多次,但今次咁嘅處理真係失望同唔會想再幫襯!
2024-08-31 2216 views
好耐冇食千層蛋糕啦~今次終於有機會嚟試呢間bookmark咗好耐嘅平民版人氣千層蛋糕店!🤩每日款式都會有啲唔同~但全部望落都好吸引!今次試咗兩款千層蛋糕~開心果&海鹽焦糖果仁開心果⭐️⭐️⭐️⭐️開心果千層蛋糕第一啖好驚艷!因為坊間好多開心果味甜品實際食落都冇乜開心果味,所以一開始其實唔敢抱太大期望🤣🙈,但呢件千層蛋糕真係有好濃郁嘅開心果味🥹(除咗cream之外間唔中會食到開心果醬)海鹽焦糖果仁⭐️⭐️⭐️相比之下海鹽焦糖果仁千層蛋糕就略為遜色,但係因為有夏威夷果仁碎令口感變得更豐富,所以食落都唔錯~整體感覺兩件千層都整得夠薄夠多層次,係性價比之選✨

每日款式都會有啲唔同~但全部望落都好吸引!

今次試咗兩款千層蛋糕~開心果&海鹽焦糖果仁

開心果⭐️⭐️⭐️⭐️

海鹽焦糖果仁⭐️⭐️⭐️

我之前經常喺呢間甜品店買外賣,今次終於有機會堂食!雖然舖頭細細,但都有幾張堂食用嘅餐枱。黑板上有寫上蛋糕Menu,但玻璃櫃入面嘅蛋糕冇名牌,所以其實都係唔知道啲蛋糕嘅名同價錢😅可以做好少少🙈▪️開心果 $39這款綠色蛋糕帶點開心果的香氣,入面好多開心果的顆粒,不會太甜也不會太油膩,蛋糕質地較軟綿,奶油滑順可口▪️伯爵茶 $36伯爵茶的味道不算太濃,如果你喜歡比較濃郁的茶味,建議試吓流心抹茶口味的蛋糕

▪️開心果 $39

▪️伯爵茶 $36
2024-08-12 1386 views
我們於11/8(日)約下午兩點十五分到達,當時客人不多,蛋糕menu寫在黑板上,而drink menu就要問職員,我們叫了2款蛋糕🍰,友人叫了一杯飲品🥃。❶烏龍茶芝士奶蓋千層蛋糕($39):第一口有茶味,挺好吃,千層中間有芝士奶蓋流出,但不咸,芝士味偏淡。❷開心果巴斯克蛋糕($44):巴斯克做得出少許流心效果,第一口已經有開心果味,但蛋糕好似有啲太綠🤣,蛋糕皮及邊有脆脆效果。❸蘋果綠茶($35)餐廳地方舒服😌,也很適合在街上逛到累上去歇一歇休息😚
❸蘋果綠茶($35)
餐廳地方舒服😌,也很適合在街上逛到累上去歇一歇休息😚
烏龍茶芝士奶蓋千層蛋糕
開心果巴斯克蛋糕
蘋果綠茶
2024-08-11
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
Lamlam脷已經出名咗好多年但一直都冇機會試🥹今次母親節蛋糕就決定咗買黎試吓😍仲可能揀7款唔同味道嘅蛋糕🍰🔸開心果 $397款中個人最愛呢個💗開心果味十分濃郁而且唔會過甜再加埋表面嘅開心果碎,好好食🤤🔸抹茶流心 $36超濃抹茶係甘甘地個隻再加埋抹茶醬真係濃上加濃🍵抹茶控可以一試!!🔸朱古力流心 $36原本以為朱古力會偏甜但可以接受程度🤭但配上朱古力醬就甜一點,朱古力味好濃🍫要注意偏滯一點建議share食~🔸美祿 $36有脆脆係蛋糕入面口感更好🤲🏻而相對朱古力美祿反而冇咁甜而且真係有美祿味✨🔸曲奇 $36呢款就正正常常沒有太大特別但曲奇都足料的🍪🔸伯爵茶 $36對比其他味道伯爵茶較清新冇咁滯😚而且都好濃!!🔸焦糖牛乳 $36個人就麻麻呢個,牛奶味十分重有一點頂唔順🥛🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 9/10

🔸開心果 $39

🔸抹茶流心 $36

🔸朱古力流心 $36

🔸美祿 $36

🔸曲奇 $36
呢款就正正常常沒有太大特別但曲奇都足料的🍪

🔸伯爵茶 $36
對比其他味道伯爵茶較清新冇咁滯😚而且都好濃!!

🔸焦糖牛乳 $36
個人就麻麻呢個,牛奶味十分重有一點頂唔順🥛

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 9/10
2024-06-22 1302 views
今日喺旺角做完facial,條街真係好熱,行兩步就標哂汗,所以好想搵個地方嘆個甜品。記憶中lamlamli好似係附近,所以就行過去了。入到去見到個玻璃櫃display出嚟嘅千層蛋糕好吸引。仲有幾多款唔同口味。有一款得返一件嘅千層吸引左我,一問之下原來係焙茶奶蓋流心,聽完個名就知係我要嘅嘢,我想食佢。好事成雙,所以叫多件綠茶流心。當時得兩個人堂食,我都坐低坐食埋一份 ,有啲乾花可以打卡又有得涼下冷氣。奶蓋流心好正,咸香咸香,焙茶味濃,啲cream 超滑,好好食。食哂焙茶就開始品嘗件綠茶,綠茶粉喺面頭,綠茶流心,綠茶cream ,成件事就係綠茶~ 焙茶太驚豔了,綠茶有點被比下去了。兩件cake唔使$80。食物高質,有得坐有堂食有冷氣,價錢唔貴,我俾99分。
好事成雙,所以叫多件綠茶流心。
流心千層
流心千層
  • 焙茶流心千層蛋糕
2024-06-17 1350 views
收藏已久 一直未有機會到訪 @lamlamli.bakery以 選擇眾多 價錢親民 質素穩定 聞名適逢生日 朋友就買左三件做birthday cake 💕Pancake皮做得好透薄又夠軟熟👍🏻層層分明 均勻塗滿忌廉 🥰最滿意係甜度低 相對無咁易感覺膩好切合香港人既口味⍥ 抹茶流心呢個抹茶微帶甘苦 我自己幾鍾意中間仲有少少流心 令人好滾動🤪⍥ 美祿脆脆好耐無美祿過 驚喜位係食食下有啲脆脆但比例就真心少 食到好幸運😂⍥ 開心果面頭少少開心果碎開心果味唔算好突出但係都食得出係開心果口味🤤食落幾清爽 唔會好膩
以 選擇眾多 價錢親民 質素穩定 聞名

開心果味唔算好突出
但係都食得出係開心果口味
🤤食落幾清爽 唔會好膩

2024-06-13 1364 views
LAMLAM脷LamLamLi😋香港這家千層蛋糕真的好好吃!!!價格還是LadyM的一半!!!千層蛋糕做得很薄很多層很用心好喜歡這樣拼起來好好看呀當然也可以訂原個蛋糕,記得提前訂喔每日都有有超多唔同口味選擇:$36 抹茶流心 朱古力流心 伯爵茶 焦糖牛乳 美祿 曲奇 焦糖咖啡$39 百香果芝士 藍莓芝士 開心果 焙茶 海鹽芝士 柚子芝士 烏龍茶芝士奶蓋 玫瑰 Tiramisu$42 原味巴斯克 抹茶/oreo/開心果巴斯克🍵抹茶控當然最喜歡她家的抹茶流心!!!這家烘焙店位於旺角地鐵站附近的樓上鋪,還設有堂食喔!
LAMLAM脷
LamLamLi😋

好喜歡這樣拼起來好好看呀
當然也可以訂原個蛋糕,記得提前訂喔

每日都有有超多唔同口味選擇:
$42 原味巴斯克 抹茶/oreo/開心果巴斯克

🍵抹茶控當然最喜歡她家的抹茶流心!!!

這家烘焙店位於旺角地鐵站附近的樓上鋪,還設有堂食喔!
  • 抹茶流心千層蛋糕
  • 朱古力流心千層蛋糕
  • 伯爵茶千層蛋糕
2024-06-05 1107 views
其實依間我已經食過好多次好多味都試過每種味都好出色好好食每次介紹唔同朋友大家都覺得好食處於好想佢多啲人識又好想要私藏既店NO. 1!但今日都係決定唔自私收埋希逞多啲人知道繼續支持本地小店今次同朋友試新味道(佢第一次食)有堂食有外賣,堂食仲有咖啡飲不過就收8點,如果想要食完飯慢慢chill就無辦法了我都唔記得咗但因為太想食,於是就用咗20分鐘狂吞XD不過真係好好食啊!!!今次嗌咗抹茶流心同埋伯爵茶蛋糕會係口入面慢慢融化奶油好似會係舌尖上面跳舞咁雖然知道好邪惡但根本停唔到落嚟每日menu都會有唔同有時會有期間限定menu(留意返店舖IG)題外話之前有食過泰式奶茶味真係超超超超超級正!希望可以做常設menu同埋店內只收現金記得帶夠錢先上去(好彩朋友身上有足夠現金)
其實依間我已經食過好多次

好多味都試過

每種味都好出色好好食

每次介紹唔同朋友大家都覺得好食

處於好想佢多啲人識又好想要私藏既店NO. 1!

但今日都係決定唔自私收埋

希逞多啲人知道繼續支持本地小店
今次同朋友試新味道(佢第一次食)

有堂食有外賣,堂食仲有咖啡飲

不過就收8點,如果想要食完飯慢慢chill就無辦法了

我都唔記得咗

但因為太想食,於是就用咗20分鐘狂吞XD

不過真係好好食啊!!!
今次嗌咗抹茶流心同埋伯爵茶

蛋糕會係口入面慢慢融化

奶油好似會係舌尖上面跳舞咁

雖然知道好邪惡但根本停唔到落嚟

每日menu都會有唔同

有時會有期間限定menu(留意返店舖IG)

題外話之前有食過泰式奶茶味真係超超超超超級正!

希望可以做常設menu
同埋店內只收現金

記得帶夠錢先上去(好彩朋友身上有足夠現金)
2024-05-31
  • 抹茶流心千層蛋糕
2024-05-29 659 views
好耐之前朋友請過我食呢間既千層蛋糕🍰今次特登上黎試下其他味,呢間既蛋糕價錢唔係好貴,有幾張枱可以比客人坐低慢慢食🍴藍莓芝士千層蛋糕🫐:食落好重芝士味,但唔會遮蓋左藍莓味,蛋糕入面有粒粒藍莓乾,食落幾有口感😋甜度岩岩好,唔會話好膩開心果味千層蛋糕💚:蛋糕面頭有開心果果仁碎,由於蛋糕顏色好綠,以為會好重開心果味,但開心果味唔算好突出,奶味比較重🍼食食下仲會覺得個味道有啲悶,無想像中咁好食

藍莓芝士千層蛋糕🫐:

開心果味千層蛋糕💚:

2024-05-10 705 views
約咗friend喺旺角等 但早到咗 又有少少肚餓 就走咗上嚟食依一間蛋糕 之前都有試過去其他味 今次試吓Tiramisu味 都幾香咖啡味 而且唔會話好膩 仲要價錢唔係好貴 又可以坐低喺度慢慢食
2024-05-07 658 views
老婆生日,唔想咁行,又嗌返平時大型連鎖店嘅蛋糕,所以想搵返啲小店,尤其是有焙茶或者綠茶口味嘅蛋糕。見呢間嘅焙茶蛋糕幾好食,所以買咗一個嚟試吓。味道OK,茶味夠濃,而且唔太甜,不過蛋糕外型比較單調(或者冇乜人好似我咁買黎做生日蛋糕),所以後期加工咗少少嘢,感覺都呃得吓人。
見呢間嘅焙茶蛋糕幾好食,所以買咗一個嚟試吓。
焙茶蛋糕+自家後期創作
2024-05-07
Celebration
Birthday
焙茶蛋糕+自家後期創作
  • 焙茶
2024-05-02 580 views
食過幾次,覺得唔錯😋最鍾意食佢抹茶流心千層🌷一件$3x,價錢合理最鍾意佢甜度岩岩好,唔死甜。係香港少數幾好味既千層蛋糕。有時好多人排隊會好早賣晒🙈
食過幾次,覺得唔錯😋

最鍾意食佢抹茶流心千層🌷
一件$3x,價錢合理
最鍾意佢甜度岩岩好,唔死甜。
係香港少數幾好味既千層蛋糕。

有時好多人排隊會好早賣晒🙈
2024-04-06 826 views
店鋪不大,大概就是7-8張台,週六下午茶時間,堂食有4台客。環境幽靜,客人斯斯文文,都是三五知己聚聚聊聊,感覺舒服自在。店內只有兩位員工,碰巧有幾位客人預定及攞蛋糕 ,店員親切的請等位的人稍等,等了一陣就可以order,過程都算流暢,唔耐。入座幾分鐘內,食物飲品🍸都已經上齊,幾有效率,期間蛋糕🍰先上,店員主動解釋,飲品已在沖調,稍後就準備好。 服務態度值得一讚🌞點了百香果芝士和cappuccino,百香果的酸甜配搭芝士,一點都唔漏 ,剛剛好,咖啡也是正常水準,完美的下午茶。

2024-04-06
5 Minutes (Dine In)
$69 (Tea)
  • 百香果芝士
2024-03-08 1340 views
Lamlam脷🍰係一間千層蛋糕專門店🍰,價錢好親民,所以被譽為平價版LadyM。🍑開心果💚顏色好綠,但第一啖吾係好食得出開心果味🥲,反而奶味🍼比較重,要食多幾啖先食到🍴。千層蛋糕忌廉好滑,裡面仲撈咗開心果果仁碎,幾好食。但相比起第一次食,今次就冇咁驚豔🍑烏龍茶芝士奶蓋🍵🧀烏龍茶味道好出🍵,茶味好重,但有啲蓋過咗芝士奶蓋🧀,奶蓋味偏淡,單食係有微微芝士味,但份量都有啲少😓,得最前端部分有,食到最後冇奶蓋做中和,茶味苦澀味就更加明顯😖,啱吾太喜歡甜味既人,會喜歡
Lamlam脷🍰
🍑開心果💚