2020-11-24
2095 views
星期日又係時候去周圍發掘一下黃色小店💛, 上網見到E間Layback Cafe好評如潮😯, 於是今日就同朋友一齊去懲罰下佢😝 餐廳一點鐘先開門, 但未夠一點已經好多人排隊等入座👫🏻👭🏻, 建議想食嘅朋友仔要訂左位先啦! 餐廳環境唔算十分大, 設有室內同室外, 室內怖置幾特別, 加埋暗暗地嘅燈光, 好有星期日果種慵懶感覺☺️! 室外感覺較chill, 夜晚氣氛應該會更加正😆! 餐廳提供嘅食物選擇幾多, 有Set亦有多款小食🍤沙律🥗, 而飲品list方面, 有好多特色野飲🍹, 緊有一款你想試😉! 士多啤梨朱古力沙冰🍓🍫🍹幾隻字可以形容E杯沙冰嘅味道➡️明治士多啤梨朱古力, 三角錐體上面粉紅色下面啡色果隻!!Exactly係果隻味, 好好飲, 超推介😋!伯爵茶朱古力🍫☕朱古力有凍同熱比你揀, 小妹揀左熱, 伯爵茶味幾出, 朱古力味唔會蓋過左個茶味, 味道幾特別, 不過對小妹嚟講甜左少少!CHILL小食拼盤小食拼盤份量幾多, 入面有紫薯餅🍠, 炸天婦羅蝦🍤, 菠蘿釀雞翼🍍🐓, 吉列蠔同炸一口芝士🧀! 全部都炸得好香口好脆, 紫薯餅紫薯份量堅多, 炸粉薄而且味道好香甜! 炸蝦同吉列蠔都好鮮味, 一口
士多啤梨朱古力沙冰🍓🍫🍹
伯爵茶朱古力🍫☕
CHILL小食拼盤
小食拼盤份量幾多, 入面有紫薯餅🍠, 炸天婦羅蝦🍤, 菠蘿釀雞翼🍍🐓, 吉列蠔同炸一口芝士🧀! 全部都炸得好香口好脆, 紫薯餅紫薯份量堅多, 炸粉薄而且味道好香甜! 炸蝦同吉列蠔都好鮮味, 一口芝士味道超濃郁, 最有驚喜係菠蘿釀雞翼, 雞翼好香, 雞肉肉質鮮嫩, 入面釀左菠蘿咬落去甜甜地, 好juicy, 好好味! 另外, 沙律菜口感爽脆, 而且用左芥辣味醬汁作調味, 食落非常開胃!😋
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條🥑🦀🍔🍟
麵包口感幾鬆軟, 牛油果🥑份量幾多, 配搭埋炸軟殼蟹🦀, 新鮮蕃茄🍅,同千島醬, 口感十分豐富!
LAYBACK ALL DAY BREAKFAST
E個All Day Breakfast係限量發售的📢, 而且同平時食開嘅有唔同, E到用左煙三文魚🐟同Parma Ham代替平時嘅腸仔同煙肉! 炒蛋🍳幾滑, 好香牛奶味, 炒菇🍄加左適量黑椒同鹽🧂作小小調味, 味道岩岩好! 蕃茄🍅同沙律菜🥬都幾新鮮, 而茄汁豆亦係微微熱的😉!多士口感非常脆, 邊邊位帶微微焦香, 而且咬落唔會乾睜睜, 唔洗搽任何醬都幾好味! 值得一讚嘅係每一樣item都整得幾有心機😋👍🏻!