2020-05-20 122 views
水果主題甜品店,全部都用新鮮水果龍珠星球配椰汁涼粉($42)啫喱球似彈彈波,外面係果汁啫喱(質感比較紮實),而中間係果肉,有火龍果同提子,好有心思,外觀可愛,有啲唔捨得食嘅感覺,除咗涼粉,仲有椰果,哈密瓜,芒果同西瓜朱古力香蕉窩夫 ($55)窩夫厚身,烘得外脆內軟,而且都好香朱古力味,surprise窩夫咁好食,配2球雲呢拿雪糕呀,有1球仲有朱古力脆皮,一個唔會失手嘅配搭薑汁珍寶芋圓($33)有地瓜圓,芋頭圓,紫薯圓,珍寶嘅意思係有餡,咬到中間會食到番薯/芋頭/紫薯蓉,而且個比都好煙韌,鍾意食芋圓嘅朋友可以試試,更有層次感。裏面仲有紅豆,西米露,仙草,珍珠,真係好多料,如果薑味重啲辣啲就好啦
水果主題甜品店,全部都用新鮮水果

龍珠星球配椰汁涼粉($42)
龍珠星球配椰汁涼粉

朱古力香蕉窩夫 ($55)
朱古力香蕉窩夫

薑汁珍寶芋圓($33)
薑汁珍寶芋圓

龍珠星球配椰汁涼粉