2024-12-09
🥂 週末同寶貝女去咗上環這間隱世的高格調法國餐廳,享受咗一頓極致的法式午餐,真係超滿足!餐廳氣氛滿滿法國情懷,內裡法式掛畫同半開放式酒吧,感覺好似置身巴黎❤️。🍴 Lunch Set 我哋選了兩個Lunch Set,分量十足,每道菜都精緻好味!Starter:🥧 Mushroom Tart with Garlic Cream:香濃的蘑菇撻配上大蒜忌廉,簡直係一絕!餅底脆口,咬落去口感一流😋。🍳 Oeufs Mayonnaise Gourmands:簡單的蛋黃醬配上細滑雞蛋,真係好開胃!Main:🥩 Steak (Flat Meat):$198 牛排煮到剛剛好既七成熟,入口鬆軟嫩滑,少少血水帶出牛肉濃香,不需點醬汁已經超美味!😋🍝 Rigatoni Truffle Cream:$158 麵條煙韌,黑松露忌廉醬濃郁香滑,每一口都係享受🍄。Dessert:🍋 Tarte au Citron:檸檬撻酸甜平衡得好好,餅皮脆口,配上奶油忌廉仲有莓果,簡直係完美嘅結尾🥰。🍫 Profiteroles:法式泡芙中夾滿雲呢拿雪糕,朱古力醬即場淋上,冷熱交錯,口感層次豐富,簡直係甜點界嘅皇后👑。服務: 侍
Starter:
Main:
Dessert:
服務: 侍應熱情有禮,感受到佢哋嘅真誠款待,令整個用餐過程更加完美✨。
💖 總結: Nissa la Bella真係一間值得推薦嘅法國餐廳,無論係食物質素、環境定係服務都係一流!下次一定會再嚟🥂。
Bon appétit! 😋 🥳🍽️🇫🇷
Nissa la Bella