2007-11-05
有兩次光顧此餐廳的晚飯經驗,一次比一次感覺差劣!當中包括以下七宗罪:1. 食物不夠熱:跟餐的麵豉湯不熱,飯是冷的!2. 壽司不新鮮:d飯係硬的,上面塊魚生是乾的!3. 餐具不清潔:食日本嘢最著重衛生,但係d餐具唔乾淨,特別係裝豉油隻碟!4. 服務態度差:這個很嚴重!叫寫單沒人理, 只叫你"等一陣啦"、追單後仍然要等好耐又唔向客人交代情況、唔會主動幫客人添茶、d嘢食要客人發脾氣叫取消(等一份燒餅要35分鐘?)先嚟,仲要笑笑口潤你一句「慢工出細貨嘛」,最後我地因為佢"夾硬"放低咗份燒飯而要食埋佢,遲咗時間出車要比多一個小時,問佢地攞個free parking quota,佢地竟然耍我地話「我地要三百蚊先有得比!(我地當然好嬲望住佢啦, 唔係佢我地都唔洗比多一個鐘$)」佢見到我地咁嬲就講大話「個商場取消咗泊車優惠!」shit! 我地每星期都嚟呢個商場食飯,佢竟然夠膽睜大眼講大話?5. 埋單找錢會將d錢有咁散找咁散,等你盡量攞唔晒!6. 客人一邊食飯,waiter waitress就企喺隔離傾計打情罵俏,期間我地見到佢喺客人枱旁打瀉茶,嚇親d客人,但係一句唔好意思都冇同客人講過!7. 餐廳有電
1. 食物不夠熱:跟餐的麵豉湯不熱,飯是冷的!
2. 壽司不新鮮:d飯係硬的,上面塊魚生是乾的!
5. 埋單找錢會將d錢有咁散找咁散,等你盡量攞唔晒!
7. 餐廳有電視比客人睇,但係waiter同waitress都一齊睇,結果成間餐廳不斷有客人舉手叫人都冇人理!
呢間餐廳,大家要去嘅話,真係要諗清諗楚,唔好將d錢丟落鹹水海!!